Een hondenbeet kan u veel last bezorgen

In Nederlandse huishoudens zijn honderdduizenden honden aanwezig. In de meeste gevallen gaat het om lieve honden die niemand kwaad doen. Een klein percentage van de honden is minder vriendelijk. Ook normaliter lieve honden kunnen door angst of onzekerheid ook wel eens ander gedrag vertonen. Honden kunnen nu eenmaal bijten. Nu zal een hondenbeet van een klein hondje in de meeste gevallen heel anders uitpakken dan een hondenbeet van een grote en agressieve hond. Maar ook een beet van een klein hondje kan nare gevolgen hebben. Met enige regelmaat komt het voor dat iemand zelfs grote schade oploopt door een hondenbeet. Bent u ook slachtoffer geworden van een hondenbeet? Dan heeft u recht om de opgelopen letselschade bij de bezitter van de hond te claimen. Ook als de bezitter zelf eigenlijk geen verwijt te maken valt, dan nog is hij aansprakelijk voor het door zijn hond veroorzaakte letsel.

Eis uw hondenbeet schadevergoeding op

Ook al houdt u van honden, om een hondenbeet van een hond van een ander heeft u niet gevraagd. Vooral bij ernstige hondenbeten, kunt u hier vrij veel last van krijgen. U kunt hier lelijke verwondingen aan overhouden, met de nodige medische kosten tot gevolg. Ook andere vormen van letselschade kunnen het gevolg zijn van een hondenbeet, zoals stukgebeten kleding. Wellicht moeten er door lichamelijke ongemakken als gevolg van de hondenbeet aanpassingen in huis plaatsvinden. Al deze schade kunt u verhalen op de bezitter (vaak de eigenaar) van de hond. Die is in vrijwel alle gevallen aansprakelijk. Om uw hondenbeet schadevergoeding op te eisen, schakelt u het beste een ervaren letselschadespecialist van Drost Letselschade in.

Drost Letselschade helpt u graag bij uw schadevergoeding hondenbeet

Drost Letselschade is specialist in het afwikkelen van letselschadezaken. Wanneer u beslist om ons uw zaak te laten behandelen, komen wij in principe bij u thuis langs om met u kennis te maken en de schade te inventariseren. Voor letselschade veroorzaakt door een hond is de bezitter/eigenaar meestal verzekerd via een WA verzekering. Wij spreken voor de vergoeding van uw letselschade dan de verzekeraar aan en wikkelen de schade met deze verzekeraar af. Hiermee wordt u veel werk uit handen wordt genomen. Omdat een ander aansprakelijk voor uw schade als gevolg van een hondenbeet, moet deze aansprakelijke partij ook de kosten van de door u ingeroepen juridische bijstand vergoeden. Dat is zo in de wet bepaald en daardoor kunnen wij kosteloos voor u aan de slag gaan.