Maak geen letselschade no cure no pay -afspraken!
Heeft u letselschade opgelopen? Maak dan niet zomaar Letselschade no cure no pay afspraken. Dergelijke afspraken zijn vaak zeer onvoordelig voor u. Graag leggen wij u uit waarom dat zo is.

Schadevergoeding bij No cure No pay

Begrijpelijkerwijs wilt u de volledige schadevergoeding waar u recht op heeft. Deze krijgt u echter niet met een ‘no cure no pay’-regeling, want dan betaalt u een percentage van uw vergoeding aan uw letselschadespecialist. Dat maakt no cure no pay tot een bijzondere constructie: de kosten van de aan u verleende rechtsbijstand worden door uw belangenbehartiger namelijk ook al verhaald op uw wederpartij (of de verzekeraar). Vaak worden bureaus die ‘no cure no pay’-voorwaarden hanteren dubbel betaald: de verzekeraar vergoedt de redelijke kosten van rechtsbijstand aan die bureaus en u betaalt nog eens een percentage van uw schade aan het bureau. Het is daarom ook niet voor niets dat erkende beroepsgroepen het ‘no cure no pay’-systeem hebben verboden.

letselschade no cure no pay of no win no feeLetselschade: No win No fee

Als de aansprakelijkheid volledig wordt erkend, betaalt u bij Drost Letselschade niets voor onze dienstverlening. Dat valt onder de zogenaamde no win no fee -afspraken die wij maken. U betaalt dus niets voor onze professionele begeleiding na een ongeval. En dat terwijl u zo – zonder kosten – wel de grootste kans heeft op succes. En onze kosten? Die worden door ons verhaald op de voor uw schade aansprakelijke partij.

Proef: Letselschade advocaat no cure no pay

Laat u geen deel van uw schadevergoeding afnemen!
Met ingang van 1 januari 2014 is het een letselschade advocaat toegestaan om in letselschade- en overlijdensschadezaken met hun cliënt een aan het resultaat gerelateerde beloningsafspraak te maken. We noemen dat no cure no pay.

Drost wijst proef no cure no pay advocaten af.

Drost Letselschade wijst deze proef van no cure no pay advocaten in de meeste gevallen met klem van de hand. Een no win no fee afspraak kost u nooit iets en is dus veel beter. Bij no cure no pay afspraken moet u een deel van de aan u toekomende schadevergoeding afstaan. Tot soms wel 35%. Dat is niet in uw belang, maar alleen in het belang van degene die no cure no pay – voorwaarden hanteert. Realiseer u goed dat een deelgeschillenprocedure bij de rechter vrijwel kosteloos voor u is, als bij letselschade de aansprakelijkheid is erkend. Een no cure no pay advocaat is daarom in de meeste gevallen niet nodig.

Meer over no cure no pay

Wilt u meer weten over de ‘no cure no pay’- of de ‘no win no fee’-regeling? Bel: 0800 – 2490300, of stuur een e-mail: info@drost.nl, of vul het contactformulier in op deze site. Graag tot binnenkort.