U heeft een verkeersongeval gehad en daarbij letselschade opgelopen. Misschien reed u, of uw tegenpartij daarbij op een elektrische fiets of E-bike. U wilt vast en zeker graag weten hoe het zit met de aansprakelijkheid voor uw schade. Omdat de wettelijke regelgeving met betrekking tot elektrische fietsen wel kennis van zaken vraagt, doet u er goed aan hulp te vragen bij een erkend letselschadebureau. Drost Letselschade adviseert u kosteloos, zodat u weet wat de mogelijkheden zijn om een schadevergoeding te verkrijgen.

Elektrische fiets en letselschade

U heeft als voetganger of fietser letselschade opgelopen door een ongeval met een elektrische fiets, een e-bike of soortgelijk rijwiel? En het ongeval was niet uw schuld? Dan heeft u in principe recht op een schadevergoeding van de verantwoordelijke persoon. Hopelijk kunt u wel bewijzen dat uw letselschade door het verkeersongeval is ontstaan. Laat u in elk geval bijstaan door een erkend letselschade-expert bij het verhalen van uw letselschade op uw tegenpartij!  Wanneer mocht blijken, dat u ook voor een deel zelf schuld hebt aan het ongeval, dan kan er sprake zijn van gedeelde aansprakelijkheid en daardoor van een gedeeltelijke schadevergoeding.

Elektrische fiets en aansprakelijkheid

U heeft als bestuurder van een elektrische fiets zelf letselschade opgelopen door een ongeval met een motorvoertuig? En het ongeval was niet uw schuld? Bij het bepalen van de aansprakelijkheid geldt dan het wetsartikel dat zegt, dat de bestuurder van een motorvoertuig in principe altijd aansprakelijk is bij een ongeval met een fietser of voetganger. Tenzij hij overmacht kan aantonen. Bij een ongeval met een fietser, die ouder is dan 14 jaar, geldt de regel dat de bestuurder van het motorvoertuig voor ten minste 50% aansprakelijk is. Een bestuurder van een elektrische fiets kan dus ook in dit geval te maken krijgen met een gedeeltelijke schadevergoeding.
Sommige elektrische fietsen/e-bikes vallen volgens de wet onder de categorie fiets, terwijl andere weer volgens de wet gezien als brom- of snorfietsen Verschillende regelgeving is op deze verschillende voertuigen van toepassing. Bij de vaststelling van de aansprakelijkheid is dit een punt om rekening mee te houden. Daarom is het raadzaam uw zaak voor te leggen aan een juridisch goed onderlegde letselschadespecialist. Bij de experts van Drost Letselschade kunt u kosteloos advies krijgen over verkeersaansprakelijkheid en letselschadevergoeding.

Meer weten?

Hebt u vragen over een verkeersongeval met een elektrische fiets of E-bike? Wilt u meer weten over uw recht op schadevergoeding? Bent u benieuwd wat Drost Letselschade voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend en kosteloos advies. Belt u ons op ons gratis telefoonnummer: 0800 – 2490300, stuur een e-mail naar : [email protected] of stel uw vraag direct via het contactformulier van deze website.

Meer informatie over de wet- en regelgeving rond de elektrische fiets vindt u onder andere hier: http://www.elektrischefiets.com/wetgeving.html