Gisteren had het KNMI  voor alle delen van Nederland code geel/oranje afgegeven voor stormachtig weer. De storm die over ons land heen trok, bevatte soms windstoten van maar liefst 110km/h. Ook voor vandaag wordt er voor het westen van ons land nog een code geel afgegeven.

Verkeersongeval en Letselschade

Tijdens een storm gebeuren er vaak meer verkeersongevallen dan op een heldere dag. Zware windstoten kunnen er voor zorgen dat een weggebruiker onbedoeld van zijn rijstrook afwijkt en hierdoor een ongeluk veroorzaakt. In dit geval is de weggebruiker die plotseling op de andere rijstrook terecht kwam aansprakelijk. Niet bij alle verkeersongevallen is duidelijk wie er aansprakelijk is. Drost Letselschade zoekt uit wie er aansprakelijk was uw letselschade.

Letselschade en Storm

Niet alleen verkeersongevallen veroorzaken letselschade tijdens een storm. Ook omgewaaide bomen, of dakpannen die van een pand of huis afwaaien, kunnen letsel veroorzaken. In deze gevallen kunt u in principe de eigenaar van de boom en/of het pand aansprakelijk stellen. Echter, er kan ook sprake zijn van overmacht. De eigenaren zijn alleen aansprakelijk als zij het ongeval hadden kunnen voorkomen. Bij dit soort gevallen zal Drost Letselschade per zaak moeten bepalen of een derde, en zo ja welke derde er aansprakelijk is voor uw letselschade.

Recht op schadevergoeding

Letselschade opgelopen door een storm? Wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? Neem dan vrijblijvend en zonder kosten contact op met één van onze experts. Bel ons (gratis) op 0800-2490300, stuur een e-mail naar: [email protected], of vul het contactformulier in op deze site. Dan weet u meteen waar u aan toe bent!