In Apeldoorn zijn gisteravond zeven mensen gewond geraakt bij een busongeluk bij station Osseveld. De lijnbus van Syntus week, waarschijnlijk wegens wegwerkzaamheden, uit naar het hoger gelegen fietspad en reed zich vervolgens klem onder het spoorviaduct bij het NS-station.

Een van de slachtoffers is met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht met een traumahelikopter. Een tweede gewonde is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een van deze twee is de buschauffeur. De anderen konden ter plekke worden behandeld.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en zal de buschauffeur ondervragen zodra hij in staat is om antwoorden te geven. Een bergingsdienst heeft intussen de beschadigde bus van onder het viaduct verwijderd.

BRON: NOS


Letselschade door busongeluk
Wat kan Drost Letselschade voor u doen wanneer u letselschade heeft opgelopen bij een busongeluk

U heeft als passagier letselschade opgelopen bij een busongeval. U bent het slachtoffer van een ongeluk met een bus of touringcar. U heeft recht op een schadevergoeding en wilt weten hoe u die kunt krijgen? Het is dan wel belangrijk te weten wat de oorzaak was van dat busongeval en wie daarvoor aansprakelijk gesteld kan worden. Neem daarom contact op met een letselschadespecialist, die u kan adviseren en bijstaan bij de aansprakelijkstelling en het regelen van een schadeclaim. Wij willen u hierbij graag helpen met raad en daad.

Busongeluk en aansprakelijkheid

In het geval van een busongeval kan de busvervoerder (het bedrijf dat de dienst verleent) op basis van artikel 8:1140 lid 1 van het Burgerlijk Wetboek, aansprakelijk worden gesteld. Mocht er dus iemand komen te overlijden of ernstig letsel oplopen, dan kunnen de kosten worden verhaald op de busvervoerder. Ondeugdelijk of slecht functioneren van de bus (of het materiaal dat wordt gebruikt) is geen excuus om onder een schadegeval uit te komen. Wanneer het slachtoffer komt te overlijden of wanneer u zelf lichamelijk letsel heeft opgelopen dan heeft u als slachtoffer of als nabestaande waarschijnlijk recht op smartengeld. Er kan dan aanspraak worden gedaan op materiële schade én op immateriële schade. Informeer daarom na een busongeluk met letselschade altijd uw letselschadespecialist over uw recht op een schadevergoeding. Vraag juridische hulp bij het aansprakelijk stellen van de busvervoerder of busmaatschappij. Wij geven u graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden tot slachtoffervergoeding.

Busongeluk en verantwoordelijkheid

Hier volgen een aantal (eenzijdige) busongevallen waarbij u als slachtoffer mogelijk een schadevergoeding kunt eisen van de aansprakelijk gestelde partij:

  • De bus is van de weg geraakt en is bijvoorbeeld tegen een boom of vangrail aangereden.
  • Tijdens de rit werd de chauffeur onwel waardoor de bus van de weg raakte en verongelukte.
  • De remmen van de bus functioneren niet afdoende waardoor de bus verongelukte.

De verantwoordelijkheid voor een busongeluk hoeft niet altijd bij de chauffeur te liggen, er kan ook sprake zijn van overmacht. Het opgemaakte proces-verbaal van de politie zal hierover uitsluitsel moeten geven. De uiteindelijke verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid is dan een zaak van juristen. Laat u daarom bijstaan door een deskundige letselschadespecialist, die voor uw zaak opkomt. Wij zullen altijd proberen voor slachtoffers met letselschade een maximale schadevergoeding te verkrijgen waar ze recht op hebben!

Busongeluk en rechtsbijstand
Bent u het slachtoffer geworden van een busongeval en wilt u weten of u recht heeft op een letselschadevergoeding? Dan is het verstandig om contact te zoeken met een letselschadespecialist voor rechtsbijstand. Een eerste gesprek is altijd gratis. En u kunt dan samen met de specialist bespreken wat er precies is gebeurd. De specialist zal voor u onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en wat uw rechten zijn in uw situatie. Mocht daaruit voortkomen dat u een claim in kunt dienen bij de aansprakelijk gestelde partij dan hoeft u zich ook dan niet druk te maken om de kosten. Alle kosten, en dus ook uw juridische kosten, worden verhaald op de aansprakelijk gestelde partij of diens verzekeraar. De rechtsbijstand is voor u dus kosteloos! U heeft misschien zelf ook wel een rechtsbijstandsverzekering. Toch adviseren we u om uw zaak ook voor te leggen aan een letselschadespecialist: vraag vrijblijvend naar uw kansen en mogelijkheden. Wij kunnen als onafhankelijke partij uw letselschadezaak behartigen bij uw tegenpartij. ‘Professioneel en Persoonlijk’ is daarbij het devies van onze dienstverlening!

Meer weten?

Wilt u meer weten over hulp bij letselschade na een busongeval? Wilt u een schadeclaim indienen? Neem dan gerust, geheel vrijblijvend contact op met Drost Letselschade voor nadere informatie. U kunt ons gratis bellen op ons telefoonnummer 0800 – 24 90 300. U kunt ons ook uw vragen stellen via ons e-mailadres [email protected] of via het contactformulier op deze website.