Verzekeraars luiden de noodklok over het aantal verkeersongelukken dat veroorzaakt wordt door smartphone-gebruik. Als gevolg van de hogere letselschades ziet Nationale-Nederlanden zich mogelijk genoodzaakt om de verzekeringspremie te verhogen.

Naast Nationale-Nederlanden trekt ook Achmea aan de bel. Afzonderlijk van elkaar deelden Achmea en Nationale-Nederlanden tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers onlangs hun zorgen.

Twee weken geleden schreef Veilig Verkeer Nederland al een brief aan minister Blok van Justitie over dit onderwerp. De exacte cijfers over het aantal ongevallen dat daadwerkelijk wordt veroorzaakt door het gebruik van een mobiele telefoon zijn niet voorhanden. Wel zien beide verzekeraars de claims van blik- en letselschade snel oplopen. Volgens Willem van Duin van Achmea gebruikt zelfs 89% van de automobilisten wel is zijn of haar smartphone in de auto.

Verhoging

Hoeveel duurder de verzekeringen bij Nationale-Nederlanden worden is nog niet bekend gemaakt. Bij Achmea is nog niet duidelijk of de premies zullen gaan stijgen.

Bron: De Telegraaf