Op 12 juni aanstaande gaat de documentaire “The Monster in the Mind: The Convenient Un-Truth about Alzheimer’s” in première op het prestigieuze Doc/Fest in Sheffield (Engeland). Slachtoffers van de ex-neuroloog Jansen Steur en letselschade-expert Yme Drost hebben bijgedragen aan het maken van deze documentaire.

De documentaire is gemaakt door Jean Carper. Jean is CNN’s eerste medische correspondent en won in 1980 een Ace Award voor haar series over hersentumoren. Ook heeft ze 24 boeken geschreven, inclusief New York Times best-sellers Stop Aging Now! and Food Your Mircale Medicine, welke wereldwijd zijn gepubliceerd. Op het moment dat ze ontdekt dat ze zelf een hoog risico heeft op het ontwikkelen van Alzheimer, gaat ze op zoek naar alles wat ze kan vinden over de beperking en ziet ze haar angsten onder ogen. Wat ze blootlegt en laat zien is het wonderbaarlijke verhaal van een mysterieuze ziekte, die wordt gekenmerkt wordt door een groot gevoel van ondergang en angst. Het is een documentaire die de waarheid onderzoekt achter de meeste gevreesde en beangstigende ziekte in de wereld.

Samen met interviews met toonaangevende onderzoekers creëert ‘Monster in The Mind’ een weergaloze blik op de waarheid en fictie van Alzheimer, zijn origine, de falende zoektochten naar een oplossing en een verrassende visie om jezelf en de wereld te redden van dementie.

De trailer en meer informatie over deze documentaire is terug te vinden op www.monsterinthemind.com.