Bij de afwikkeling van jouw letselschade bestaat er soms onduidelijkheid over de lichamelijke of psychische gevolgen van het jou overkomen ongeval of voorval. Eerst zal er duidelijkheid moeten komen over de medische eindtoestand. Pas daarna kan jouw schade worden afgewikkeld. Die duidelijkheid over de lichamelijke en psychische gevolgen wordt gebracht door een medische expertise.

Bij een medische expertise spreekt een onafhankelijke arts of specialist zijn/haar oordeel uit over de lichamelijke en/of psychische gevolgen van het ongeval of voorval. Dit onderzoek dient dus ter verkrijging van duidelijkheid. Pas als is aangetoond welke klachten een gevolg van het ongeval (of voorval) zijn en welke niet, kan de definitieve schade in kaart worden gebracht en worden geregeld.

Een medische expertise kan eenzijdig worden gevraagd, maar ook door het slachtoffer en de aansprakelijke partij samen. In dat laatste geval wordt dan vaak van tevoren afgesproken dat partijen zich op voorhand neerleggen bij de uitkomst van de expertise. Bij een eenzijdige expertise is dat niet altijd het geval. Zo heeft de aanvragende partij dan bijvoorbeeld het recht om de uitkomsten van de negatief uitgevallen expertise niet te delen met de wederpartij. Verder heeft de andere partij dan meestal het recht om een contra-expertise aan te vragen.

Drost regelt jouw medische expertise

Ben je slachtoffer van letselschade, waarvoor een ander aansprakelijk is? En is in jouw zaak discussie over de vraag of jouw lichamelijke en/of psychische klachten het gevolg zijn van het jou overkomen voorval? Dan regelt Drost voor jou dat je een medische expertise kunt ondergaan. Vaak gaat dat in samenspraak met de (verzekeraar van de) aansprakelijke partij. Een van onze experts overlegt dan met de aansprakelijke partij en komt met een voorstel voor de expertise. Drost Letselschade neemt jouw zorgen weg en regelt jouw schade. En dat is wel zo prettig. Want dat je letsel hebt opgelopen en daardoor een medische expertise moet ondergaan, is al vervelend genoeg!

Meer informatie?

Wil je weten wat Drost Letselschade voor jou kan betekenen? Heb je vragen over jouw letsel, of over een medische expertise bij letselschade? Neem gerust voor een kosteloos en vrijblijvend advies contact op met ons op 0800 – 2490300, stuur een e-mail naar [email protected] of vul het contactformulier in op deze site. Dan weet je snel waar je aan toe bent!