Bij de afwikkeling van uw letselschade bestaat er soms onduidelijkheid over de lichamelijke of psychische gevolgen van het u overkomen ongeval of de bij u gemaakte medische fout. Eerst zal er duidelijkheid moeten komen over uw medische eindtoestand. Pas daarna kan uw schade worden afgewikkeld. Die duidelijkheid over de lichamelijke en psychische gevolgen wordt gebracht door een medische expertise.

Bij een medische expertise spreekt een onafhankelijke arts of specialist zijn/haar oordeel uit over de lichamelijke en/of psychische gevolgen van het ongeval. Dit onderzoek bestaat dus om duidelijkheid te verkrijgen. Pas als is aangetoond welke klachten een gevolg van het ongeval (of de medische fout) zijn en welke niet, kan de schade worden geregeld.

Een medische expertise kan eenzijdig worden gevraagd maar ook door het slachtoffer en de aansprakelijke partij samen. In dat laatste geval wordt dan vaak van tevoren afgesproken dat partijen zich op voorhand neerleggen bij de uitkomst van de expertise. Bij een eenzijdige expertise is dat niet altijd het geval. De andere partij heeft dan meestal het recht om een contra-expertise aan te vragen.

Drost regelt uw medische expertise

Bent u slachtoffer van letselschade? En is in uw zaak discussie over de vraag of uw lichamelijke en/of psychische klachten het gevolg zijn van het door u overkomen ongeval? Dan regelt Drost voor u dat u een medische expertise kunt ondergaan. Een van onze experts overlegt met de aansprakelijke partij en komt met een voorstel voor de expertise. Wij nemen uw zorgen weg en regelen uw schade. En dat is wel zo prettig. Want dat u letsel heeft opgelopen en daardoor een medische expertise moet ondergaan, is al vervelend genoeg!

Meer informatie?

Wilt u weten wat Drost Letselschade voor u kan betekenen? Of heeft u vragen over uw letsel of over een medische expertise bij letselschade? Neem dan vrijblijvend en zonder kosten contact met ons op. Bel ons voor gratis en vrijblijvend advies op 0800 – 2490300, stuur een e-mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in op deze site. Dan weet u snel waar u aan toe bent!