Medische expertise soms nodig voor afwikkeling letselschade
Bij de afwikkeling van uw letselschade bestaat er soms onduidelijkheid bestaan over de lichamelijke, of psychische gevolgen van het u overkomen ongeval. Of van de bij u gemaakte medische fout. Eerst zal er duidelijkheid moeten komen over uw medische toestand. Pas daarna kan uw schade worden afgewikkeld. Die duidelijkheid wordt gebracht door een medische expertise. Een onafhankelijke arts of specialist spreekt zijn oordeel uit over de lichamelijke en/of psychische gevolgen van het ongeval. Een medische expertise dient dus eigenlijk ter verkrijging van duidelijkheid. Pas als is aangetoond welke klachten een gevolg van het ongeval (of de medische fout) zijn, en welke niet, kan de schade worden geregeld.

Een medische expertise kan eenzijdig worden gevraagd, maar ook door het slachtoffer en de aansprakelijke partij gezamenlijk. In dat laatste geval wordt dan vaak van tevoren afgesproken, dat partijen zich op voorhand neerleggen bij de uitkomst van de expertise. Bij een eenzijdige expertise is dat niet altijd het geval. De andere partij heeft dan meestal het recht een contra-expertise te verzoeken.

Drost regelt uw medische expertise

Bent u slachtoffer van letselschade? En is in uw zaak discussie over de vraag of uw lichamelijke en/of pyschische klachten gevolg zijn van het door u overkomen ongeval? Dan regelt Drost voor u dat u een medische expertise kunt ondergaan. Drost overlegt met de aansprakelijke partij en komt met een voorstel voor de expertise. Drost Letselschade neemt uw zorgen weg en regelt uw schade. En dat is wel zo prettig. Want dat u letsel hebt opgelopen en daardoor een medische expertise moet ondergaan, is al vervelend genoeg!

Meer weten over een Medische Expertise Letselschade?

Wilt u weten wat Drost Letselschade voor u kan betekenen? Of hebt u vragen over uw letsel, of over een medische expertise bij letselschade? Neem dan vrijblijvend en zonder kosten contact met ons op. Bel ons voor gratis en vrijblijvend advies op 0800 – 2490300, stuur een e-mail naar: info@drost.nl, of vul het contactformulier in op deze site. Dan weet u snel waar u aan toe bent!