Schadevergoeding bij letsel door barbecue
Hebt u bij een barbecue letsel opgelopen? Misschien heeft u brandwonden opgelopen, waarvoor u naar het ziekenhuis moest? Als een ander het ongeval heeft veroorzaakt, regelt Drost Letselschade een vergoeding van uw schade. Informeer gerust vrijblijvend en kosteloos naar de mogelijkheden!

Elk jaar gebeuren er in de zomertijd weer ongelukken tijdens het barbecuen. Tientallen slachtoffers komen met soms ernstige brandwonden terecht in het ziekenhuis of brandwondencentrum. Wat begon als een gezellige activiteit met familie, buren of collega’s, loopt uit op een drama. En dan meestal gewoon door ondoordacht handelen bij het gebruik van spiritus, olie, bio-ethanol, brandgel of andere brandbare materialen bij de barbecue (of vuurkorf, of gasfles). Terwijl bij de toeschouwers de schrik na verloop van tijd wel wegebt, blijven de slachtoffers vaak jarenlang en soms voor de rest van hun leven de gevolgen van het barbecue-ongeluk ondervinden. Soms zijn meerdere huidtransplantaties en littekenreparaties nodig. Ook kan er sprake zijn van permanente huidbeschadiging. Daarnaast zal er veelal sprake zijn van blijvende psychische schade!

Barbecue letselschade vergoeding

Wanneer u letsel hebt opgelopen door een ongeluk met de barbecue (of BBQ), denkt u misschien niet meteen aan een schadevergoeding voor uw letselschade. De veroorzaker van het ongeluk is wellicht een familielid, een buurman, goede kennis of collega. U wilt de goede verhouding met hem liever niet bederven door een schadeclaim neer te leggen. Maar wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letsel, heeft u in principe recht op een schadevergoeding. De veroorzaker is bijna altijd verzekerd en de verzekeraar moet die schade dan gewoon vergoeden. Dat zal de goede verstandhouding met de veroorzaker van het letsel dan ook niet schaden. Laat u informeren door een erkend letselschadebureau over de mogelijkheden. Als blijkt dat u inderdaad recht hebt op een schadevergoeding voor uw letsel, treedt Drost Letselschade op als uw belangenbehartiger. Wij weten als geen ander waar u recht op heeft. Drost Letselschade zorgt voor een schadeafwikkeling op maat.

barbecueVoorkomen van letselschade door barbecue

Misschien is het mosterd na de maaltijd, maar voorkomen is beter dan genezen!  Veel barbecue-ongelukken hadden niet hoeven te gebeuren. Onvoorzichtig gedrag bij de barbecue is helaas hardnekkig. Wie verplaatst er nu een brandende barbecue (of vuurkorf)? Wie giet er nu extra spiritus op een gloeiende barbecue? Wie komt er nu met synthetische kleding vlak bij open vuur en wie plaatst nu een barbecue te dicht bij brandbaar materiaal? Niemand? Was het maar waar. Het gebeurt helaas steeds weer.

Het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft de BBQ – BOB geïntroduceerd: de Bewust Onbeschonken Barbecuer. Dat is dan de persoon die tijdens de barbecue niet drinkt en verantwoordelijk wordt gehouden voor de veiligheid rondom de barbecue. In een regionale promotiecampagne pleit het brandwondencentrum ervoor, dat bij elke georganiseerde barbecue vooraf een BBQ – BOB wordt aangewezen, die onnodige risico’s en ongevallen moet voorkomen. Het zou natuurlijk extra fijn zijn, als deze BOB ook in het bezit is van een ehbo- of bhv-diploma. Meer informatie over de BOB-campagne is te lezen op de website van het Martini Ziekenhuis.

Meer weten?

Heeft u door een ongeluk bij het barbecuen brandwonden of ander letsel opgelopen? Wilt u weten of u voor uw letselschade een schadevergoeding kunt krijgen? Als u wilt weten wat Drost Letselschade voor u kan betekenen, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact op met Drost Letselschade.

U kunt ons bellen op ons gratis nummer: 0800 – 2490300, een e-mail  sturen naar [email protected], of uw vraag direct stellen via het contactformulier op deze website. Wij kennen de mogelijkheden en helpen u graag!
Meer informatie over brandwondenletsel vindt u ook op onze pagina over Brandwonden.