Smartengeld is een vergoeding voor alle pijn en al het leed dat u heeft moeten doorstaan. Het is een zogenaamde immateriële schadevergoeding en is dus, naast materiële schadevergoeding, onderdeel van de gehele schadevergoeding.

Lichamelijk letsel is de bekendste oorzaak waardoor er recht op smartengeld ontstaat. Maar naast lichamelijk letsel kan er ook recht op smartengeld ontstaan bij (alleen) psychisch letsel. Ook shockschade kan recht op smartengeld geven.

Smartengeld hetzelfde als schadevergoedingDrost verhaalt uw smartengeld

Een deskundig en ervaren letselschadespecialist van Drost Letselschade bezoekt u in de regel thuis, stelt zich op de hoogte van uw letsel, inventariseert uw schade en stelt daarna de schaderegeling in werking. Ook uw smartengeld wordt verhaald op de aansprakelijke partij. De afwikkeling van uw schade gebeurt altijd in goed overleg met u zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

De deskundigheid en ruime ervaring van onze letselschadespecialisten wordt gegarandeerd door hun lidmaatschap van het NIVRE en het NIS. Ons kantoor onderschrijft de Gedragscode Behandeling Letselschade en is aangesloten bij De Letselschade Raad. Daarnaast beschikt Drost Letselschade over een eigen team van medisch specialisten.

Terug naar Top 10 meest gestelde Letselschade vragen

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op