Tijdens de carnavalsoptocht in het Groningse Ter Apel zijn een dode en meerdere gewonden gevallen. Een auto reed langs een wegafzetting door het publiek op de Kapelweg en kwam tot stilstand tegen een praalwagen. Vijf mensen raakten gewond, onder wie twee inzittenden van de auto. De dode is een vrouw van 33 uit Ter Apel. De hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, zijn massaal uitgerukt.

Opvang slachtofferhulp

Meerdere mensen die het ernstige ongeval gezien hebben zijn opgevangen door slachtofferhulp in de sporthal aan de Heemker Akkerstraat. Volgens de politie in Groningen is de bestuurder van de auto, een 81-jarige man, vermoedelijk onwel geworden. Verkeersspecialisten van de politie hebben op de onderzoekslocatie sporenonderzoek verricht. Ook de technische staat van de auto wordt onderzocht. Een analyse van de onderzoeksgegevens moet duidelijkheid geven over de toedracht van het ongeval.

Erg druk in ter Apel

In Ter Apel was het erg druk. Het Groningse dorp vierde met een grootse optocht het 50-jarig carnavalsjubileum. Er reden 73 praalwagens mee, waaronder praalwagens uit Duitsland.