Afgelopen vrijdag, 5 februari, vond in Tubbergen de jaarlijkse verlichte carnavalsoptocht plaats. Iets na zevenen was de optocht van start gegaan. Ongeveer 30.000 toeschouwers hadden zich verzameld om de praalwagens te bekijken. Tijdens de optocht is een deel van een praalwagen omgevallen en in het publiek terechtgekomen. De optocht heeft tijdelijk stilgelegen wegens het ongeval en de schrik die er flink in zat bij het publiek. Toch is besloten om de optocht nog weer te hervatten.

De carnavalspop viel in de bocht van de Grotestraat met de Burgemeester Smalstraat in het publiek. Eerst leek het op een noodstop, maar achteraf verklaarde de chauffeur dat de remmen van de wagen niet goed hadden gewerkt. Pas na een paar keer remmen kwam de wagen tot stilstand, waarna een deel van de praalwagen afbrak en in het publiek terecht kwam. Hierbij vielen drie gewonden, een 54-jarige vrouw uit Harbrinkhoek, een 54-jarige vrouw uit Tubbergen en een meisje van 11. De 54-jarige vrouw uit Harbrinkhoek is ernstig gewond geraakt. Zij moest diezelfde avond nog worden overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht.

Chauffeur

Na het onderzoek heeft de chauffeur van de desbetreffende wagen meteen een verklaring en een blaastest afgelegd. Het bleek dat hij geen alcohol had genuttigd. Het onderzoek naar de praalwagen die betrokken was bij het ongeluk is ook afgerond.

Vervolg

De politie meldt dat er gestart wordt met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk. In het kader van dit onderzoek worden vanaf maandag de mensen, die bij de bouw van de praalwagen betrokken, waren gehoord.

Een slachtoffer van het ongeval heeft zich inmiddels tot Drost Letselschade gewend voor rechtsbijstand. Drost Letselschade doet daarom onderzoek naar de civiel rechtelijke aansprakelijkheid van de diverse betrokken partijen.
Over het vergoeden van de opgelopen letselschade behoeven de slachtoffers zelf zich gelukkig geen zorgen te maken. De verzekeringsmaatschappij Nationale Nederlanden heeft namelijk verklaard dat zij de schade van de slachtoffers zal gaan vergoeden.