Vanochtend omstreeks 9 uur heeft in Dalfsen een ernstig treinongeluk plaatsgevonden. Een passasgierstrein van Arriva is bij een beveiligde overweg tegen een hoogwerker gebotst. Getuigen melden dat de hoogwerker niet snel genoeg de oversteek kon maken, waardoor de trein er tegenaan botste. De treinstellen liggen nu in het weiland. Inmiddels is bevestigd dat er één overledene te betreuren is.

Slachtoffers

Naast een overleden slachtoffer zijn twee (zwaar)gewonde slachtoffers overgebracht naar het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Verder is er sprake van een aantal lichtgewonde slachtoffers, die ter plekke konden worden behandeld en daarna naar huis mochten. De Onderzoeksraad voor Veiligheid is onderweg naar Dalfsen om onderzoek te doen naar de toedracht van het ongeval. De NS meldt dat er geen treinen meer zullen rijden tussen Zwolle en Ommen. De extra reistijd bedraagt meer dan een uur. De lokale vervoerder Arriva zorgt voor vervangend busvervoer.

Persconferentie

Om 12.00 uur is er een persconferentie in het gemeentehuis van Dalfsen gehouden. In deze persconferentie werd bevestigd dat het overleden slachtoffer de machinist van de trein betrof. De bestuurder van de hoogwerker kon ternauwernood uit zijn voertuig springen en wordt inmiddels ondervraagd door de politie. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval en het bergen van het treinstel kan enkele dagen in beslag nemen. Volgens RTV Oost zal de berging nog een hele klus zijn omdat het treinstel deels naast het spoor in een weiland ligt.