Treinongeluk: Veel gewonden door treinongeval Amsterdam
Op 21 april 2012 zijn twee treinen tussen de stations Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Centraal Station ter hoogte van het Westerpark frontaal op elkaar gebotst. Bij dat treinongeval zijn ruim 200 mensen gewond geraakt. Ook kwam één passagier ten gevolge van het treinongeval om het leven.

Rapportage treinongeval door Onderzoeksraad voor Veiligheid

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft meteen na het treinongeval een onderzoek naar de botsing ingesteld. De Onderzoeksraad verwacht in december 2012 haar bevindingen te kunnen publiceren. Zij zal dan een rapport in twee delen uitbrengen. Het eerste deel van het rapport zal gaan over de oorzaak van de treinbotsing. In het andere deel van het rapport zal aandacht worden besteed aan het door de Onderzoeksraad uitgevoerde onderzoek naar de botsveiligheid van de treinstellen. In dat deel van het rapport zal verder ook worden ingegaan op het effect van een botsing op het interieur van een trein en wat dat inhoudt voor de veiligheid van de passagiers.

Bijeenkomst slachtoffers treinongeval

Bij publicatie van haar bevindingen zal de Onderzoeksraad haar rapport in een aparte bijeenkomst voor de slachtoffers van het treinongeval nader toelichten.

Drost Letselschade regelt schade treinongeluk

Na het incident hebben meerdere gewonden van het treinongeval Westerpark zich bij Drost Letselschade gemeld voor het regelen van hun letselschade. Drost Letselschade stelde de NS inmiddels aansprakelijk voor de ontstane letselschade en is momenteel in onderhandeling over de afwikkeling van de schade. Drost verwacht dat de Nederlandse Spoorwegen zich reëel zullen opstellen bij de afhandeling van de schadezaken en dat de afwikkeling van de schadeclaims geen grote problemen met zich mee zal brengen.

Treinongeval: letselschade geleden?

[contactblok] Drost Letselschade regelt uw letselschade en zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt. Dat is in elk geval een hele zorg minder!