De Fietsersbond wil het fietsen voor Nederlanders veiliger en comfortabeler maken. Door middel van een uitgebreide enquête wil de bond te weten komen wat de wensen zijn van mensen die regelmatig de fiets pakken. De vragenlijst staat sinds dinsdag op de site van de bond.

Nederlanders fietsen veel en vaak, maar wat vinden de inwoners van uw woonplaats nou eigenlijk van het fietsen in uw gemeente? Om daarachter te komen start de Fietsersbond een onderzoek van unieke omvang. Alle fietsers uit Nederland worden gevraagd om hun mening te geven, door een vragenlijst in te vullen op fietsstad.nl. Met de resultaten zal het Nederlandse fietsen nog veiliger en comfortabeler gemaakt kunnen worden.

Hoe ontspannen is het om te fietsen in de gemeente, kun je lekker doortrappen en fietsen kinderen veilig naar school? Deze en meer vragen krijgen de fietsers als onderdeel van de vragenlijst. Door deze in te vullen helpen ze om het fietsen nog prettiger te maken. Ook maken ze zo kans om een elektrische fiets van Gazelle te winnen.

Fietsstadverkiezing

De vragenlijst is het belangrijkste onderdeel van de Fietsstad 2020. Op basis van deze uitslagen en enkele objectieve gegevens reikt de Fietsersbond de eretitel Fietsstad 2020 uit.
“Door deze vragenlijst in te vullen helpen fietsers niet alleen de gemeente, maar ook direct alle fietsers van Nederland.” Aldus Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond. “Gemeenten gebruiken de resultaten om zichzelf te verbeteren, dat komt ten goede van iedereen. Onze vrijwilligers zullen de gemeenten ook aansporen om deze resultaten te gebruiken voor verdere verbeteringen.”

De verkiezing werd in 2018 voor het eerst op een nieuwe manier uitgevoerd, waardoor er een nulmeting kon worden gedaan. Om de resultaten te vergelijken met de uitslag van 2018, dienen minimaal 50 enquêtes per gemeente te worden ingevuld en verstuurd. Door deze vergelijking kan een prijs worden uitgereikt voor de beste stijger ten opzichte van 2018. In 2018 werden er maar liefst 45.000 enquêtes ingevuld. Doe dus mee en vul de enquête hier in.

BRON:  ANP en Pen.nl