De Haagse ‘borstendokter’ Rock G. heeft beroep in cassatie ingesteld tegen het arrest van het Gerechtshof. Dit betekent dat de uitspraak van het hof (nog) niet ten uitvoer kan worden gelegd en voor beoordeling aan het hoogste rechtscollege, de Hoge Raad der Nederlanden, wordt voorgelegd.

Het Gerechtshof Den Haag heeft op 30 november 2017 de Haagse Borstendokter Rock G. veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Bijzondere voorwaarde die verbonden is aan deze proeftijd, is dat Rock G. gedurende die proeftijd geen medische behandelingen meer mag uitvoeren in binnen- of buitenland. Het hof heeft Rock G. hiertoe veroordeeld, omdat hij als behandelend arts negen patiënten zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht door op ondeugdelijke wijze chirurgische ingrepen uit te voeren. De patiënten hebben hierdoor infecties opgelopen en moeten verder leven met ontsierende littekens en verwondingen aan met name hun borsten.

Letselschade-expert Yme Drost werd van het ingestelde cassatieberoep schriftelijk op de hoogte gesteld door het Openbaar Ministerie.

“Niet blij mee”

Drost: “Natuurlijk staat het Rock G. vrij om naar de Hoge Raad te stappen, maar de impact die dat heeft op mijn cliënte is enorm. Ze is daar, en dan druk ik mij zacht uit, niet blij mee. Ook het vonnis ten aanzien van de toegewezen schadevergoeding kan nu helaas nog niet ten uitvoer worden gelegd. Mijn cliënte blijft dus voorlopig met haar schade zitten.”