De in opspraak geraakte chirurg Robert W.J. Muller blijkt na zijn dramatisch verlopen dienstverband bij het Bethesda Ziekenhuis in Hoogeveen aan de slag te zijn gegaan in een ziekenhuis op Sint Maarten. Dat blijkt uit een artikel van het dagblad Today. De chirurg blijkt voor de Inspectie voor de Gezondheidszorg onvindbaar te zijn.

De Inspectie voor de Gezondheidzorg (IGZ) legde chirurg Muller via een bevel een verbod op voor complexe operaties. De chirurg bleek niet-gecertificeerd te zijn voor het doen van complexe vaatchirurgische ingrepen. De directe aanleiding voor het verbod is het overlijden van een patiënt in april 2012 aan ernstige complicaties. De chirurg had de patiënt in maart van dat jaar geopereerd aan een acuut verwijde buikslagader. De techniek die hij daarvoor gebruikte, week sterk af van wat gebruikelijk is.

Ook ziekenhuis Sint Maarten ernstig in opspraak

Muller blijkt in mei 2012 als algemeen chirurg aan de slag te zijn gegaan in het Sint Maarten Medical Center (SMMC) op het Nederlandse deel van het eiland. Het Sint Marten News Network meldde in augustus 2012 dat volgens de verantwoordelijk Inspectie op het eiland, het Sint Maarten Medical Center onverantwoorde zorg biedt aan patiënten. Het ziekenhuis zou zelfs gesloten moeten worden als er op het Nederlandse deel van het eiland een ander ziekenhuis was geweest.

Volgens bronnen zou Muller inmiddels ook niet meer in het Sint Maarten Medical Center werkzaam zijn. Eerder zou de chirurg werkzaam zijn geweest in Zuid-Afrika en het Duitse Bocholt.

Chirurg Muller werkt nu mogelijk in Frankrijk

De directeur van het ziekenhuis op Sint Maarten, Kees Klarenbeek, heeft tegenover het Dagblad van het Noorden verklaard dat Muller Sint Maarten inmiddels weer heeft verlaten. Muller zou een baan in Frankrijk hebben gevonden. Het Dagblad van het Noorden werd op het spoor gezet door de Hengelose letselschade-expert Yme Drost die de kwestie in onderzoek heeft.