Je bent het slachtoffer van letselschade en hebt Drost Letselschade ingeschakeld voor de afwikkeling van jouw schade. Dan zal het op een zeker moment tot een letselschade uitbetaling komen. Drost heeft (de verzekeraar van) de veroorzaker van de schade al aansprakelijk gesteld en de schade, al dan niet volledig, in kaart gebracht. Daarna zal de schade aan jou vergoed moeten worden.

Letselschade uitbetaling: Voorschotten

Het afwikkelen van een letselschade is, eenvoudige zaken daargelaten, vaak een langdurige kwestie. Dan is het goed te weten, dat Drost Letselschade ook voorschotten voor je regelt. Zo kan het dan tussentijds al komen tot een uitkering van een deel van jouw schade. En dat komt je als slachtoffer vaak goed van pas, want door de letselschade kom je geregeld voor onverwachte kosten te staan. Bij een definitieve regeling van jouw letselschade, wordt de laatste letselschade uitbetaling ook wel een slotuitkering genoemd.

Letselschade uitbetaling: Smartengeld

Jouw schadevergoeding wordt opgesplitst in twee delen. Een vergoeding van de materiële schade en een vergoeding van de immateriële schade (smartengeld). Wil je meer weten over het toekennen van smartengeld? Neem dan contact met ons op. De experts van Drost Letselschade kunnen aan de hand van jouw verhaal (gratis) een redelijke inschatting geven van de hoogte van het bedrag aan smartengeld, waarop je recht hebt. Bij de vaststelling van smartengeld is de ANWB smartengeldgids een handig hulpmiddel. Hierin staan voorbeelden van uitspraken van rechters over letsel. De smartengeld gids geeft een indicatie van het bedrag aan smartengeld waar een slachtoffer recht op heeft. Aan de in de gids genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend. Wil je meer informatie over de schadevergoeding waarop je zelf recht hebt? Neem dan vrijblijvend contact op met ons kantoor.

Letselschade uitbetaling: kosten

De afwikkeling van letselschade brengt kosten met zich mee. Die letselschade kosten, ook wel kosten van rechtsbijstand genoemd, moet de aansprakelijke partij ook vergoeden. Dat is zo in de wet vastgelegd. Daardoor kost de inschakeling van ons kantoor jou als slachtoffer niets. En dat is wel zo eerlijk. je hebt er immers niet om gevraagd het slachtoffer te worden van letselschade. Waarom zou je dan wel met de kosten moeten blijven zitten?

Letselschade uitbetaling: Second opinion

Misschien heb je een andere belangenbehartiger en wil je van Drost Letselschade horen, of de schade wel correct is berekend? Dan kun je ons inschakelen voor een zogenaamde ‘second opinion’. Drost bestudeert dan het door jou aangeleverde dossier en geeft een oordeel over de wijze waarop de schadeafwikkeling heeft plaatsgevonden. Ook kun je ons inschakelen voor het geven van een oordeel over een voorstel voor de eindafwikkeling. Wij rekenen voor deze werkzaamheden ons standaard uurtarief. Vaak wordt een second opinion vergoed door de aansprakelijke verzekeraar.

Meer weten?

Wil je meer weten over de letselschade uitbetaling? Wil je weten wat Drost Letselschade voor jou kan betekenen? Of wil je wellicht een second opinion door ons laten uitvoeren? Bel ons voor een eerste gratis advies op 074-2490300, stuur een e-mail: [email protected], of vul het contactformulier in op deze site.