Heeft u letselschade na een aanrijding met de scooter?

De scooter is een handig vervoermiddel. Vooral om u in binnensteden snel en efficiënt te verplaatsen. Helaas bent u op een scooter ook vrij kwetsbaar. Aan een aanrijding met uw scooter kunt u nare verwondingen overhouden. Aangezien een scooter onder de motorvoertuigen wordt geschaard, geniet u door de wetgeving minder bescherming dan andere kwetsbare verkeersdeelnemers, zoals fietsers en voetgangers. Heeft u letselschade opgelopen na een aanrijding met de scooter en een ander motorvoertuig? Dan zal vast moeten komen te staan wie er schuldig is aan de aanrijding. Wanneer u niet schuldig bent, dan kunt u uw letselschade op de voor het ongeval aansprakelijke partij verhalen.

Uw letselschade claimen na een scooter aanrijding

Letselschade die u oploopt na een scooter aanrijding kan flink in de papieren lopen. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten die buiten uw zorgverzekering vallen, kosten voor revalidatie, huishoudelijke hulp, verlies aan verdienvermogen of noodzakelijke aanpassingen aan de woning. Daarnaast mag u ook eventuele mentale schade claimen. Voorwaarden voor het claimen van een schadevergoeding zijn, dat u moet kunnen aantonen dat niet u, maar een andere partij schuldig is aan de scooter aanrijding. En daarnaast moet uw letselschade aantoonbaar het gevolg zijn van de scooter aanrijding. Dit klinkt gemakkelijker dan het vaak in de praktijk is. Daarom doet u er goed aan om voor de behandeling en afwikkeling van uw letselschade na een scooter ongeval een letselschadespecialist in te schakelen. Is een andere partij aansprakelijk? Dan zijn aan onze dienstverlening voor u als slachtoffer geen kosten verbonden. Die kosten moet de aansprakelijke partij namelijk, als onderdeel van uw schade, ook vergoeden.

letsel

Drost Letselschade kan u helpen na een scooteraanrijding

Het berekenen van de door u als gevolg van een scooteraanrijding opgelopen letselschade kan lastig zijn. Als een andere partij aansprakelijk is, kunt u alle letselschade claimen vanaf het moment dat de scooteraanrijding heeft plaatsgevonden tot het moment van volledig herstel. Maar als herstel uitblijft, dan kan de letselschade pas definitief worden vastgesteld als er een zogenaamde medische eindtoestand is vastgesteld. Dat wordt gedaan door een medisch specialist. Bij het maken van een letselschadeberekening is Drost Letselschade een betrouwbare specialist, die u kan helpen. U weet dan zeker dat alle letselschade, nu en in de toekomst, in uw claim wordt meegenomen.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op