Rob de Waal
Rob de Waal
Expert Personenschade, lid NIS

Mensen aan een nieuw begin helpen

In de periode 1978 – 1988 werkte ik bij de (toenmalige) Gemeentepolitie Rotterdam. Vanaf 1983 was ik werkzaam op de afdeling Verzekeringszaken & Schadeafwikkeling. Hier kreeg ik de smaak te pakken van het regelen van schades.

Op 1 december 1989 maakte ik de overstap naar SRK Rechtsbijstand. Daar kon ik mij volledig richten op het vaststellen en verhalen van letsel- en overlijdensschade voor benadeelden.
In oktober 1997 werd ik benaderd door de FNV Rechtskundige Dienst met de vraag of ik deel wilde uitmaken van hun team bij de afdeling Letselschade. Deze uitdaging ben ik met veel plezier aangegaan.

In de jaren daarna heb ik projecten gedaan waarbij meerdere slachtoffers waren betrokken, zoals de cafébrand in Volendam en de vuurwerkramp in Enschede. En passant ben ik ongeveer drie jaar plaatsvervangend afdelingshoofd van de Afdeling Letselschade geweest. Verder heb ik bijgedragen aan de opleiding van (nieuwe) collega’s en ben ik op detacheringsbasis werkzaam geweest bij Bureau Beroepsziekten FNV.

Na ruim 21 jaar voor FNV gewerkt te hebben, was het voor mij persoonlijk tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb deze gevonden bij Drost Letselschade waar ik per 1 april 2019 aan de slag ben gegaan.
Ik voel mij goed in een positie waarin ik mensen behulpzaam kan zijn en mijn vaardigheden wat betreft het afwikkelen van letselschades ten volle kan inzetten. Bij dit alles zorg ik ervoor dat mijn cliënt(e) ook echt centraal staat in het proces waar hij/zij ongevraagd in terecht gekomen is.

Mensen aan een nieuw begin helpen, daar gaat het mij om. Dat gaat dus verder dan louter een schadevergoeding regelen. Dat betekent vanaf het ongeval naast het slachtoffer gaan staan en zorgen voor een zo goed mogelijke begeleiding van het hele proces van herstel en terugkeer in een genormaliseerde situatie. Niet denken in problemen, maar denken in oplossingen. En daarbij, te allen tijde, toeziend op een tijdige en juiste vergoeding van schade door de aansprakelijke partij van de lopende en eventuele toekomstige schade.