Heeft u een hoge of lage dwarslaesie opgelopen waarvoor een derde aansprakelijk is? Dan heeft u recht op schadevergoeding. Drost Letselschade heeft de juiste juridische kennis en ervaring in huis om u met het verhalen van uw letselschade te helpen.

Hoge dwarslaesie

Het ruggenmerg werkt als boodschapper tussen de hersenen en de spieren. Bij een dwarslaesie heeft het ruggenmerg schade opgelopen. De oorzaak hiervan kan een ongeval, een ontsteking of een bloeding zijn. De term dwarslaesie zegt op zichzelf niets over de ernst van de gevolgen. De gevolgen van een hoge of lage dwarslaesie worden bepaald door de hoogte en uitgebreidheid van het letsel: hoe hoger in het ruggenmerg en hoe uitgebreider het letsel, hoe ernstiger de gevolgen zullen zijn.

Bij een breuk boven de twaalfde thoracale wervel (bovenste borstwervel) spreken we van een hoge dwarslaesie, daaronder spreken we van een lage dwarslaesie.

 

lage en hoge dwarslaesieHulp bij hoge dwarslaesie

Wij hebben een zeer divers team met deskundigen: juristen, schaderegelaars, registerexperts op het gebied van letselschade, arbeidsdeskundigen en artsen. Dankzij hun ‘juridische’ en medische deskundigheid op het gebied van dwarslaesies krijgt u alle vakkundige begeleiding, die u zo hard nodig heeft.

Onze deskundigen zijn lid van het NIVRE (Registerexperts personenschade), het NIS (schaderegelaars), de NVRA (juristen) en de NVvA (arbeids-deskundigen). De aan ons verbonden artsen, onder wie een neuroloog, zijn vanzelfsprekend ingeschreven in het BIG-register. Hun begeleiding brengt voor u geen kosten met zich mee. Onze hulp is in principe kosteloos, omdat wij onze kosten verhalen op de aansprakelijke partij. Alle aandacht gaat daarom uit naar u en uw belangen. Neem voor meer informatie over schadevergoeding bij een dwarslaesie vrijblijvend contact met ons op.

Uw schadeclaim bij een lage of hoge dwarslaesie is bij ons in goede handen.
Wij helpen u met:

  • letselschade claimenEen medische expertise bij een hoge of lage dwarslaesie
  • De regeling van materiële en immateriële schade
  • Het maken van schadeberekeningen
  • De beantwoording van de schuldvraag
  • Arbeidsdeskundige vraagstukken
  • Het onderzoek naar de toedracht van het voorval, waarbij de schade is ontstaan

 

Letselschade opgelopen?Doe de letselschadetest of neem vrijblijvend contact op