Maandelijks schrijft één van de letselschade-experts van Drost Letselschade een persoonlijke column over zaken en ervaringen rond de letselschade-praktijk. Deze maand een bijdrage van Ivonne van Delft, NIVRE register-expert.
 

Team Drost

Johan Cruijff (25 april 1947 – 24 maart 2016) zei het al eens: “ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken”. Deze uitspraak kwam in de nabeschouwing van de (inmiddels al legendarische) wedstrijd Ajax-Madrid naar voren. Johan had eigenlijk altijd gelijk en zijn uitspraken zijn in al onze werelden bruikbaar. Ook in de wereld van de letselschade expert. De wereld lijkt te draaien om geld, maar uiteindelijk is het niet alleen een zak met geld die ervoor zorgt dat slachtoffers weer door kunnen met hun leven. Toch draait het werk van de letselschade expert vaak om de geldsom die een slachtoffer schadeloos zou moeten stellen. Als expert kun je het slachtoffer niet beter maken en de tijd terugdraaien kunnen we ook niet. Uiteindelijk behelst elke regeling de vaststelling van de schade in geld.

Een goede expert heeft de “zak met geld” dan echter wel zodanig goed laten vullen dat de geleden en nog te lijden materiële en immateriële schade hiermee vergoed is. En dat is, zeker bij zwaarder letsel of bij letselschade van een minderjarige een vak apart. Wij staan naast het slachtoffer. Voor het slachtoffer is de letselschadewereld nieuw. Als expert neem je het slachtoffer mee deze nieuwe wereld in. “Je gaat het pas zien als je het door hebt”. Ook een bekende uitspraak van Cruijff. Maar hierin ligt wel de essentie van de samenwerking met onze cliënten. Wij leiden cliënten door het letselschadeveld. Wij kennen de spelregels en de lijnen waarbinnen gespeeld moet worden. Bij voetbal moet de bal uiteindelijk tussen tenminste de twee palen (ook Cruijff).

In de letselschaderegeling is het doel niet altijd direct zichtbaar, maar als het zichtbaar is dan pakken we de bal en gaan we er voor. En daar zijn we als Team Drost sterk in. Cruijff vroeg ooit: “Wat heb je nou liever? Één goed elftal of elf goede 1-tallen? Het antwoord lijkt mij voor de hand te liggen. Want de Drost Expert weet zich verzekerd van een goed team. Van de dames bij de receptie die eerste aanspreekpunt zijn als er gebeld wordt of als je ons kantoor bezoekt, de personenschadebehandelaar die er voor zorgt dat alles binnen op rolletjes loopt, tot de boekhouder, de ICT’er, de medische dienst, de directie en het management; allemaal zijn ze als onderdeel van het team mede verantwoordelijk voor de resultaten die de expert kan en heeft kunnen bereiken. Wat mij betreft zijn de goede resultaten die wij telkens weer bereiken voor onze cliënten daar het rechtstreekse gevolg van.

En die goede resultaten maken dan weer dat we allemaal telkens weer met plezier aan een nieuwe wedstrijd beginnen.