Column van de maand – juni 2019

Maandelijks schrijft één van de letselschade-experts van Drost Letselschade een persoonlijke column over zaken en ervaringen rond de letselschade-praktijk. Deze maand een bijdrage van Mauro Catuso Alaimo, NIVRE Register-Expert Personenschade over professionaliteit in de letselschadebranche.

Mauro Catuso Alaimo

Professionaliteit

Het letselschadevak is een mooi vak. Je helpt mensen vooruit en probeert ze zoveel als mogelijk in de (financiële) situatie terug te krijgen zoals vóór het ongeval. De weg daarnaartoe is vaak hobbelig en kent vaak vele uitdagingen. Je moet de (wettelijke) kaders kennen en out-of-the-box durven denken. Je hebt soms wat lef en overtuigingskracht nodig om dát te bereiken waar je cliënt bij gebaat is. Dat moet in je zitten, maar dat leer je gaandeweg ook in de praktijk. Daarnaast doe je ook veel kennis en ervaring op tijdens de vakgerelateerde opleidingen en cursussen, die worden aangeboden binnen de letselschadebranche. Aan een groot aantal van deze cursussen en opleidingen, verspreid door heel het land, heb ik de afgelopen jaren met veel plezier mogen deelnemen. Dat kost veel tijd en energie, maar dat heb je over voor zo’n mooi vak! Toch?

Verder ontwikkelen

Omdat ik deze opleidingen en cursussen met goed gevolg heb weten af te ronden, ben ik per 28 juni 2019 opgenomen in het landelijke register voor Personenschade-Experts van het NIVRE. Daar ben ik ontzettend trots op!
Bij ons kantoor, Drost Letselschade B.V., staat kwaliteit en kunde hoog in het vaandel. Mede daarom maakt Drost Letselschade het voor haar werknemers mogelijk om zich te laten opleiden tot Register-Expert Personenschade. Niet voor niets heeft ons kantoor inmiddels tien Register-Experts in dienst!
Natuurlijk stopt mijn vakinhoudelijke ontwikkeling hier niet. Een volgende cursus ‘De SVI & de letselschaderegeling’ staat alweer gepland voor oktober 2019!
Tot slot wil ik alle docenten en trainers bedanken voor het delen van hun kennis in de afgelopen jaren. Het was erg gezellig en leerzaam en leuk jullie te leren kennen!