Het Openbaar Ministerie stelt vervolging in tegen drie leden van de verboden pedofielenvereniging Martijn. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTL en RTV Oost. Die vereniging werd in 2014 door de Hoge Raad verboden, omdat de leden seksuele relaties tussen volwassen en kinderen verheerlijkten en propageerden.

Marthijn U. zou, samen met Nelson M. en Norbert de J. vanaf 2014 toch online actief zijn geweest met de verboden vereniging, onder meer op Twitter en andere sociale media. Ze zouden daar weer volop strijden voor de legalisatie van seks tussen volwassenen en kinderen.
Dat bleek uit onderzoek door RTL-journalisten, die maandenlang undercover gingen binnen de besloten e-mailgroep met oud-leden van Martijn. In een besloten e-maillijst, waar RTL Nieuws toegang tot kreeg, werden zelfs tips om kinderen te misbruiken gedeeld.

In juni 2019 werd aangifte gedaan tegen Marthijn U., Norbert de J. en Nelson M. door letselschade-expert Yme Drost namens de Stichting Strijd Tegen Misbruik. Deze stichting was eerder betrokken bij het verboden verklaren van de vereniging in 2014.
Het Openbaar Ministerie kondigde na die aangifte en berichtgeving van RTL Nieuws aan dat er een strafrechtelijk onderzoek zou komen naar de vraag of de drie mannen vervolgd zouden kunnen worden.

Gisteren bevestigde het OM aan RTL Nieuws dat de mannen vervolgd zullen worden. Maar het is nog niet bekend wanneer de drie verdachten voor de rechter moeten komen. Een woordvoerder van het landelijk parket zei dat er een concept-tenlastelegging is gestuurd naar de advocaat en de rechter-commissaris. Hij verwacht dat later dit jaar tot vervolging wordt overgegaan.

BRON: NOS en RTL Nieuws