Bent u aangereden als fietser? Misschien heeft u recht op een schadevergoeding

In het verkeer worden fietsers gezien als ´zwakke´ verkeersdeelnemers. De fietser heeft in de Nederlandse Wegenverkeerswet daarom ook een bijzondere status. Bij een ongeval tussen een motorvoertuig en een fietser is de bestuurder van het motorvoertuig in principe aansprakelijk voor de letselschade die de fietser oploopt. Hiermee wordt de fietser als zwakke verkeersdeelnemer beschermd. Uiteraard zijn er uitzonderingen, zoals wanneer de fietser opzettelijk of door roekeloos gedrag een ongeval veroorzaakt. Bent u ook aangereden als fietser? U heeft waarschijnlijk recht op een schadevergoeding, maar dan moet u deze wel opeisen.

Als fietser aangereden? Meld dan uw letselschade bij een letselschadespecialist

Bent u als fietser aangereden en heeft u letselschade opgelopen? Ook als u (deels) schuldig bent, geniet u wettelijke bescherming als zwakke verkeersdeelnemer en kunt u -uitzonderingen daargelaten- bij de tegenpartij in ieder geval 50% van de letselschade claimen. Of dit percentage uiteindelijk zal oplopen tot 100%, is afhankelijk van enkele factoren, zoals de ernst van het ongeval en in hoeverre u zelf de oorzaak bent van het ongeval. Voor het berekenen van de hoogte van uw schadevergoeding is de mate van letselschade belangrijk en in hoeverre u hier in het dagelijks leven last van heeft. Ook al denkt u dat u geen recht heeft op een schadevergoeding, u doet er toch goed aan om zo snel mogelijk na het ongeval contact op te nemen met een letselschadespecialist.

Meld als aangereden fietser uw letselschade bij Drost Letselschade

Natuurlijk bent u als aangereden fietser eerst bezig met het herstel en staat uw hoofd er misschien niet na om de tegenpartij om een schadevergoeding te vragen. Juist daarom is Drost Letselschade er voor u. Onze letselschadespecialisten gaan voor u aan de slag en zij weten wat er bij de afwikkeling van uw schade komt kijken. Tevens kunnen wij u helpen bij het in kaart brengen van uw letselschade, want dit is niet altijd even gemakkelijk. Hiermee nemen wij u veel werk uit handen en kunt u zich op uw herstel richten.