Claim uw letselschade wanneer u bent aangereden fiets

Wanneer u bent aangereden fiets, dan kunt u te maken krijgen met letselschade. In de eerste plaats loopt u als fietser een groot risico op fysieke schade. U bent als fietser immers nauwelijks beschermd. Het is ook mogelijk dat u last krijgt van mentale schade. U heeft bijvoorbeeld een trauma opgelopen en kunt het ongeval maar moeilijk verwerken. Voor zowel uw fysieke als mentale schade is het mogelijk om een schadevergoeding bij de tegenpartij te claimen. Bent u aangereden door een auto of motor? Dan krijgt u namelijk bijzondere wettelijke bescherming, waardoor de bestuurder van een motorvoertuig vrijwel altijd aansprakelijk is bij een aanrijding met een fietser.

Materiële en immateriële schade claimen als u met de fiets aangereden bent

Wanneer u met de fiets aangereden bent en letselschade heeft opgelopen, dan wordt bij de afwikkeling van uw claim onderscheid gemaakt tussen materiële schade en immateriële schade. Onder materiële schade worden zaken bedoeld die direct in geld zijn uit te drukken. Denkt u aan kosten voor medische behandelingen, schade aan uw persoonlijke eigendommen en inkomsten dat u misloopt als gevolg van uw letsel. Immateriële schade is lastiger te berekenen. Het is niet zichtbare en vaak mentale schade, zoals pijn, verdriet en levensgenot die u mist als gevolg van het ongeval. Een schadevergoeding voor geleden immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Wilt u uw materiële en immateriële letselschade bij de tegenpartij claimen, vraag dan bij Drost Letselschade om vrijblijvend advies.

Heeft u een aanrijding fiets gehad? Drost Letselschade helpt u verder

Drost Letselschade is één van Nederlands grootste en bekendste letselschadebureaus. Wij hebben een team van goede letselschadespecialisten en ook een eigen team van medisch specialisten voor de advisering in onze letselzaken. Drost Letselschade behartigt alleen de belangen van slachtoffers en werkt derhalve niet voor verzekeraars. Zo zijn wij te allen tijde onafhankelijk. Al ruim 30 jaar hebben wij vele slachtoffers begeleid bij het claimen van een schadevergoeding. Hieronder ook enkele zaken die veel aandacht in de media hebben gekregen. Wij helpen u om uw letselschade te berekenen. Hierbij hoeft u niet bang te zijn voor hoge kosten. De aansprakelijke partij is namelijk ook verplicht de kosten te vergoeden die u maakt voor juridische begeleiding na een ongeval, zoals de kosten van een letselschadespecialist. Dat is zo in de wet bepaald.