Opnieuw is de Hengeloër Marthijn U., oud-bestuurslid van de verboden verklaarde pedovereniging Martijn, in opspraak geraakt. Nadat de politie vanmiddag, 21 januari 2020, met veel machtsvertoon zijn woning aan de Castorweg binnenstormde, is de recherche nu bezig met onderzoek. Justitie hult zich vooralsnog in stilzwijgen, maar de inval volgt nadat er nieuwe aangiften tegen U. waren binnengekomen omdat hij opnieuw volop actief was op internet.

Vanwege die activiteiten had de Hengelose letselschade-expert Yme Drost in juni vorig jaar aangifte gedaan tegen Marthijn U., oud-bestuurslid van de pedoclub Martijn. De vereniging was in 2014 door de Hoge Raad verboden verklaard, maar Drost zegt over aanwijzingen te beschikken dat meerdere oud-bestuursleden, onder wie Marthijn U., op internet verder waren gegaan met de omstreden pedoclub. Na de aangifte van Drost startte het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek op.

Stormram

De politie drong vanmiddag met een stormram de woning van Marthijn U. binnen. Rond het huis hangen overigens tal van beveiligingscamera’s, uit voorzorg opgehangen nadat U.’s huis in het verleden meermalen mikpunt was van vernielingen en opstootjes met boze burgers. De ramen zijn beplakt met plastic, waardoor naar binnen kijken vrijwel onmogelijk is. Yme Drost was nog niet op de hoogte van de inval. “Niettemin, goed te horen dat justitie onze aangifte blijkbaar voortvarend heeft opgepakt en kennelijk bezig is met grondig onderzoek,” zegt hij.

Oud-bestuursleden actief op internet

Yme Drost had vorig jaar aangifte gedaan omdat volgens hem oud-bestuursleden bezig waren om de activiteiten van de pedoclub via internet ‘gewoon’ voort te zetten. “En niet op het darkweb, het afgeschermde deel, maar op het voor iedereen openbare internet,” aldus Yme Drost.
Drost zegt op basis van uitvoerig onderzoek aanwijzingen te hebben gevonden dat oud-bestuursleden van de verboden pedoclub nog altijd volop actief waren: “Het bestuurslid Marthijn U. is overigens wel slim genoeg om op de websites die hij beheert geen dubieuze links te plaatsen. Maar wie vanuit links op zijn website doorklikt, stuit op sites met verdachte afbeeldingen. Geen foto’s of video’s van kinderen van vijf of zes jaar, maar juist de ‘grensgevallen’: kinderen van wie niet op het eerste oog zichtbaar is of ze minderjarig zijn.”

Strijd tegen kindermisbruik

De letselschade-expert van Drost Letselschade strijdt al jaren tegen kindermisbruik. Hij vertegenwoordigt onder meer de belangen van de Stichting Strijd Tegen Misbruik. Deze stichting werd in het leven geroepen door de ouders van een meisje uit Glanerbrug, dat jarenlang door een buurman seksueel werd misbruikt. In die spraakmakende affaire werd deze buurman uiteindelijk tot vijftien jaar cel en tbs veroordeeld. Niet alleen voor ontucht met twee minderjarige meisjes, maar ook voor de lustmoord op een achtjarig meisje in zijn vroegere woonplaats Deventer.
Marcel Jeninga, voorzitter van deze stichting, had nog niet gehoord van de inval in de woning van Marthijn U. “Maar ik vind het een goede zaak dat justitie deze zaak blijkbaar zo serieus oppakt.”

BRON: RTV Oost