12 oktober 2021 – Drie prominente oud-leden van pedofielenvereniging Martijn moeten zich voor de rechter verantwoorden. Ze worden ervan verdacht dat ze de door de rechter verboden verklaarde organisatie toch online hebben voortgezet. Onder de drie verdachten ook Marthijn U. uit Hengelo

Er zijn drie zittingsdagen voor het strafproces uitgetrokken. De zaak dient 2, 3 en 4 februari voor de rechtbank Rotterdam. Behalve Marthijn U. worden ook Norbert de J. en Nelson M. voor de rechter gedaagd.
De drie worden ervan verdacht dat ze de afgelopen jaren via onder meer sociale media, waaronder Twitter, actief zijn geweest voor pedoclub Martijn. In besloten kring zouden er via een malinglijst zelfs tips worden verspreid om kinderen te misbruiken.

Eerder al werd bekend dat justitie strafvervolging had ingesteld tegen de oud-leden, onder meer omdat ze seksueel contact tussen kinderen en volwassenen zouden verheerlijken. Ook zouden ze kinderen als lustobject of seksueel wezen neerzetten. Bovendien wordt hen verweten dat ze de schadelijkheid van seksueel contact tussen kinderen en volwassenen ontkennen.
Een woordvoerder van het Landelijk Parket, dat het onderzoek leidt, bevestigt desgevraagd dat het drietal zich begin februari voor de rechter moet verantwoorden.

Verbod op Martijn

De Hengelose letselschadespecialist Yme Drost heeft jarenlang juridisch strijd gevoerd om een verbod op Martijn te bewerkstelligen. Hij deed aangifte namens Strijd Tegen Misbruik van de oud-Glanerbrugger Marcel Jeninga, die de stichting oprichtte na de spraakmakende zedenzaak rond Geert B. Deze B. had niet alleen jarenlang ontucht gepleegd met een driejarig buurmeisje, maar bleek ook verantwoordelijk voor de lustmoord op Semiha Metin uit Deventer.

Uiteindelijk was het de Hoge Raad die in 2014 de pedofielenvereniging Martijn tot verboden organisatie verklaarde.

BRON: RTV Oost