ENSCHEDE – De pedofielenvereniging Martijn adverteerde actief op de website van Robert M. en Richard van O., de verdachten in de zedenzaak van Amsterdam. Ook was Richard lang lid van de pedoclub. Dat blijkt uit een reportage van EenVandaag.In reactie hierop zegt letselschadejurist Yme Drost uit Hengelo dat dit de aangifte ondersteunt die hij een half jaar geleden tegen Martijn deed. Drost staat de ouders bij van een driejarig slachtoffertje uit Glanerbrug bij van pedofiel, verzamelaar van kinderporno en voor doodslag veroordeelde Geert B.

Drost: “Dit ondersteunt wat wij aan het Openbaar Ministerie beweerden: Namelijk dat Martijn een criminele organisatie is gericht op het misbruik van kinderen, die daarom moet worden verboden”.

Woordvoerster T. Zwart van het OM en Zwolle dat zich over de aangifte heeft gebogen, wil niet vertellen wat het OM ermee doet. Ze legt uit dat het onderzoek ingewikkeld is. Er moest onder meer worden nagelopen hoe in het verleden met Martijn is omgegaan en wat de situatie nu anders maakt. Volgende week maandag heeft het OM een gesprek met Drost. Het zou dan bekend willen maken of het Martijn al dan niet vervolgt.

Bron: Tubantia