Zoek altijd juridische hulp na een bedrijfsongeval

Wanneer u tijdens werktijd of op uw werk een ongeval krijgt, dan wordt dit een bedrijfsongeval genoemd. De veiligheid van werknemers ligt vast in wetgeving, zoals de arbowetgeving. In de wet is ook bepaald dat de werkgever een zorgplicht heeft. Dit houdt in dat de werkgever verantwoordelijk is voor het creëren van een veilige werkomgeving. Maar ook als uw werkgever zijn best heeft gedaan om aan alle voorwaarden te voldoen, kan er natuurlijk een bedrijfsongeval plaatsvinden. In principe is de werkgever aansprakelijk bij een bedrijfsongeval. Enkel wanneer de werkgever kan aantonen dat hij aan zijn zorgplicht heeft voldaan, of dat u in ernstige mate roekeloos bent geweest, kan hij soms onder de aansprakelijkheid uitkomen. In veel gevallen is de werkgever echter aansprakelijk en daarom is het altijd verstandig om juridische hulp na een bedrijfsongeval in te schakelen.

Na een bedrijfsongeval juridische hulp inschakelen is noodzakelijk

Bij een bedrijfsongeval moet de werkgever aansprakelijk worden gesteld voor uw letselschade als gevolg van het ongeval. Het is voor te stellen dat u enige angst heeft om uw werkgever aansprakelijk te stellen. U bent voor uw salaris toch afhankelijk van uw werkgever. Maar in de praktijk blijkt deze angst niet nodig te zijn. Een werkgever zal er meest van tijd rekening mee gehouden hebben dat een bedrijfsongeval kan plaatsvinden en heeft zich hiervoor verzekerd. U heeft dus vooral met de verzekeraar van uw werkgever te maken. Na een bedrijfsongeval juridische hulp inschakelen is wel noodzakelijk, omdat de afwikkeling van een letselschadezaak complex kan zijn en lang kan duren.

letsel

Drost Letselschade als uw bedrijfsongeval jurist

Bij Drost Letselschade hebben wij ruime ervaring als bedrijfsongeval jurist. Uw letselschadeclaim is bij ons dan ook in goede handen. Wij stellen namens u uw werkgever aansprakelijk en berekenen vervolgens de hoogte van de schadevergoeding als gevolg van de door u opgelopen letselschade. Hierbij houden wij rekening met zowel de materiële als de immateriële schade die u heeft opgelopen. Als vervolgens de juridische onderhandelingen beginnen met de werkgever of verzekeraar, treden wij op als een betrouwbare belangenbehartiger.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op