Letselschade door een arbeidsongeval? Claim letselschade bij uw werkgever

Op de werkvloer is de werkgever volgens de arbowetgeving verplicht om de veiligheid van de medewerkers te waarborgen. Er moeten dusdanige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen, dat het risico op een arbeidsongeval tot een minimum wordt beperkt. Toch kan het wel eens misgaan en kunt u alsnog letselschade door een arbeidsongeval oplopen. Hoe goed uw werkgever zijn zorgplicht ook is nagekomen, vaak is hij toch aansprakelijk voor de gevolgen van het u overkomen arbeidsongeval. Is de werkgever aansprakelijk is bij letselschade door een arbeidsongeval? Claim dan uw letselschade bij uw werkgever. Schakel Drost is voor het aansprakelijk stellen van uw werkgever en voor de berekening van de schade. Met een expert van Drost als belangenbehartiger aan uw zijde bent u ervan verzekerd, dat u krijgt waar u recht op heeft.

Na een arbeidsongeval letselschade claimen

Dat uw werkgever meestal aansprakelijk is voor het u overkomen arbeidsongeval met letselschade tot gevolg, houdt nog niet in dat een schadevergoeding claimen een gemakkelijk opgave is. Uw werkgever zal meestal verzekerd zijn en u krijgt dan te maken met zijn verzekeraar. Dit zijn meestal machtige partijen. En het belang van de verzekeraar is lang niet altijd gelijk aan uw belang. Wilt u na een arbeidsongeval letselschade claimen? Schakel dan voor het afwikkelen van uw schade een eigen letselschadespecialist in. Die stelt uw belangen te allen tijde voorop. Uw belangenbehartiger van Drost stelt uw werkgever aansprakelijk en berekent de hoogte van uw schadevergoeding. Met onze jarenlange ervaring zorgen wij ook voor u voor een optimale afwikkeling van uw letselschade na een arbeidsongeval.

letsel

Neem contact met Drost Letselschade op bij letselschade na een arbeidsongeval

U maakt een verstandige keuze als u zo snel mogelijk nadat u letselschade na een arbeidsongeval heeft opgelopen, contact opneemt met Drost Letselschade. Is de werkgever aansprakelijk? Dan heeft u het volste recht om een schadevergoeding te eisen voor de u overkomen letselschade. Kennis van zaken is bij de afhandeling van uw zaak wel nodig. Wij hebben deze kennis in huis en bij de behandeling van letselschadezaken stellen wij altijd het belang van het slachtoffer voorop. In de Nederlandse wet is bepaald dat de kosten van onze dienstverlening voor rekening komen van de aansprakelijke partij. Zodoende zijn bij aansprakelijkheid van uw werkgever aan onze dienstverlening voor u als slachtoffer geen kosten verbonden. Die kosten verhalen wij op de werkgever of zijn verzekeraar.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Letselschade opgelopen?

Plan kosteloos een afspraak of neem contact op.