Schadevergoeding bij bekkenletsel
Letsel van het bekken is een ernstig soort letsel, dat u door een ernstig ongeval kunt oplopen. Het bekken is een belangrijk onderdeel van het skelet, dat de rug met de benen verbindt. Zonder goed functionerend bekken kunnen we niet staan of lopen. Daarnaast biedt het bekken huis aan belangrijke organen, zoals de blaas, de geslachtsorganen en de endeldarm. Ook lopen er veel grote (slag)aders en zenuwen door ons bekken, die van essentieel belang zijn. Aan de buitenzijde van ons bekken zijn de heupgewrichten te vinden. En ook een aantal beenspieren en rugspieren zijn verbonden met het bekken. We mogen dus wel concluderen dat het bekken een delicaat kunstwerk is, waar we zuinig op moeten zijn.

Bekkenletsel

Letsel van het bekken kan stabiel zijn, maar ook instabiel. Een stabiel letsel van het bekken is vaak het gevolg van een eenvoudige val op het achterwerk. Vooral senioren krijgen daar nog wel eens mee te maken. Instabiel bekkenletsel kan ontstaan door een ernstig ongeval. Bijvoorbeeld een aanrijding, een beknelling of een val van relatief grote hoogte. Om het bekken te breken, is wel wat kracht vereist. Mocht het bekken gebroken zijn moet er ook rekening worden gehouden met ander letsel. Bij instabiel bekkenletsel kunnen organen flink lijden en kunnen interne bloedingen zorgen voor levensbedreigende situaties.
Meer informatie over het onderwerp bekkenletsel vindt u ook hier.

Open-boek-fractuur

Wanneer het slachtoffer te kampen heeft met een ‘open-boek-fractuur’ ligt het bekken als een boek opengeklapt. De opening zit dan aan de voorzijde van het schaambeen. En de scharnierpunten worden door twee punten van de bekkengordel aan het heiligbeen gehecht. Wanneer het slachtoffer een open boek fractuur heeft opgelopen, verkeert het slachtoffer in een levensbedreigende situatie.

Raadpleeg bij letsel of andere medische klachten altijd een arts. De arts zal u vertellen welke behandeling voor u het beste is. Een bekkenfractuur is een ernstige verwonding en voor behandeling moet u, vaak met spoed, naar het ziekenhuis.

bekkenletselBekkenletsel, letselschadevergoeding

Bent u het slachtoffer geworden van een ongeval waarbij u letsel op heeft gelopen? Als een derde partij aansprakelijk is voor dat ongeval, hebt u recht op een letselschadevergoeding. De letselschade expert van Drost wil u graag bijstaan en u van professioneel advies voorzien. Wilt u ook nagaan of u recht heeft op een letselschadevergoeding? Neem dan gerust geheel vrijblijvend contact op met één van onze letselschade experts.

Bekkenletsel door ongeval

Letsel van het bekken kan door een ongeval ontstaan. Doordat het bekken een belangrijk onderdeel vormt van ons lichaam is het essentieel dat dit intact blijft. Alleen met een functionerend bekken kan een mens onbelemmerd lopen en staan. Heeft u door een ongeval een bekkenfractuur opgelopen en heeft u daar in het dagelijks leven last van? Dan is het zaak dat u in elk geval financieel gezien hulp krijgt.

Informatie over bekkenletsel?

Voor meer, vrijblijvende en kosteloze informatie, neemt u contact op met een letselschade-expert van Drost Letselschade. Bel ons voor gratis advies op 0800-2490300, stuur een e-mail naar: [email protected], of vul het contactformulier in op deze site. Als blijkt dat een ander aansprakelijk is voor uw schade, kan Drost uw schade in principe kosteloos regelen.