De hond die vorige week dinsdag de 6-jarige Evelina (6) uit Diepenheim aanviel en tot bloedens toe beet, mag niet verder leven. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) besloten, aldus een bericht in dagblad Tubantia.

De eigenaar van de hond en ook de familie van het meisje zijn daarover door het OM geïnformeerd. De woordvoerster van het OM weet niet of de hond al een spuitje heeft gekregen, of dat dit nog moet gebeuren. De hond was echter al geen gevaar meer voor de omgeving; het beest werd na het incident al in beslag genomen.

Niet gemuilkorfd door fout

In de nasleep van het incident werd bekend dat de hond al gemuilkorfd had moeten zijn. De politie had daartoe een verzoek ingediend bij de gemeente Hof van Twente, maar daar had de gemeente nog geen gehoor aan gegeven. “We zijn in de fout gegaan”, zei burgemeester Ellen Nauta voor de Tubantia.  De burgemeester vertelde, dat het verzoek van de politie ‘enkele weken geleden’ bij de gemeente was binnengekomen. “Waarom er nog geen gehoor aan is gegeven, gaan we uitzoeken”. Een woordvoerder van de politie bevestigde, dat de hond al één keer eerder betrokken was bij een bijtincident.

Maatregelen

Afgelopen week werd al bekend dat baasjes van agressieve honden verplicht een opvoedcursus moeten volgen. De maatregel van staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) voor zogeheten hoogrisicohonden gaat volgend jaar in. Een achttal dierenorganisaties heeft een protestbrief naar de Tweede Kamer gestuurd in reactie op dit nieuwe beleid, aldus Comité Dierennoodhulp.  Zij vinden dat de voorgestelde maatregelen onrechtvaardig en niet effectief zijn en zorgen voor schijnveiligheid. Bovendien vinden ze het in strijd met eerdere adviezen. Uiteraard zijn de dierenorganisaties wel van mening dat de overheid er alles aan moet doen om bijtincidenten tegen te gaan.

Bron: Tubantia


Lees ook ons vorige nieuwsbericht over bijtincidenten.