Radar doet onderzoek naar afhandeling letselschadezaken

Wanneer iemand door een ongeluk letselschade oploopt, hoopt het slachtoffer op een vlotte afhandeling van het verzekeringswerk. Radar krijgt nog steeds regelmatig berichten van mensen waarbij dit niet het geval is. Daarom doet het programma opnieuw onderzoek naar de afhandeling van letselschadeclaims.

Vandaag neemt het programma Radar de draad op in haar onderzoek naar de behandeling van letselschadezaken. In de uitzending van maandag 25 maart 2019 besteedde Radar al aandacht aan de vele klachten over de afhandeling van letselschadeclaims. Radar gaf toen aan om alle binnengekomen klachten te categoriseren en te bundelen in een document ‘Gedrag Behandeling Letselschade’. Hiermee werden de ervaringen van consumenten in de praktijk afgezet tegen de Gedragscode Behandeling Letselschade, zoals die is opgesteld door de verzekeraars. De bundel is toen aangeboden aan de verantwoordelijke ministers.

Radar werkt voor dit nieuwe onderzoek samen met de Samenwerkende Slachtoffer Organisaties Letselschade (SSOL), die zich inzet voor een betere rechtspositie voor letselschadeslachtoffers. De onderzoeksresultaten analyseren ze samen. Zo willen ze samen een algemeen beeld krijgen van de vele verschillende manieren waarop letselschadezaken verlopen en afgehandeld worden.

Invullen vragenlijst

Radar roept op haar website mensen die ervaring hebben met letselschade op om een vragenlijst online in te vullen. Om een goed beeld te krijgen van de ervaringen is het een behoorlijk uitgebreide vragenlijst geworden. Wie zijn of haar ervaringen met de (trage) afhandeling van een letselschadezaak met Radar wil delen, kan de vragenlijst hier vinden.

BRON: Radar