Salmonella in sla van AH aangetroffen

Albert Heijn haalt kropsla van het eigen merk terug uit de winkels nadat er salmonella op is aangetroffen. Dat kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Mogelijk is er al besmette sla gegeten, want het product werd al vanaf 2 augustus verkocht.

“Het consumeren van AH Kropsla kan een gevaar vormen voor de gezondheid, vooral voor ouderen, mensen met een verzwakt afweersysteem en zwangere vrouwen”, aldus de supermarktketen. Albert Heijn vraagt klanten die de kropsla in huis hebben die terug te brengen naar de winkel. Ze krijgen het aankoopbedrag dan vergoed.

Klachten na besmetting met salmonella

Salmonella is een bacterie die in de darmen van dieren kan zitten. Soms zit het ook in rauwe eieren en in vlees. Na een besmetting kan het 6 tot 48 uur duren voordat er klachten ontstaan. Klachten zijn dan bijvoorbeeld misselijkheid, overgeven, diarree (soms met slijm en bloed), buikkrampen, koorts en hoofdpijn. Bij de meeste typen van deze bacterie verdwijnen de klachten binnen enkele dagen. Indien ernstige en langdurige reacties optreden is het raadzaam zo spoedig mogelijk een arts te raadplegen.

Bij Drost Letselschade zijn al enkele meldingen binnengekomen. Drost heeft in het verleden meermalen slachtoffers van salmonellabesmetting bijgestaan. Het meest bekend was de de affaire met de zalm van het visverwerkingsbedrijf Foppen. Daardoor werden honderden mensen ziek. Sommige ondervinden daarvan nog steeds gezondheidsschade.

Niet alleen salmonella bij AH

Salmonellabesmetting komt vaker voor, zo bleek gisteren nog. Dr. Oetker haalde de bakmix Mug Cake Chocolade terug vanwege mogelijke aanwezigheid van salmonella. Vorige week waarschuwde supermarktketen Hoogvliet voor mogelijke besmetting van recent verkochte varkensvleesproducten. Tijdens een controle van deze grootgrutter was in meerdere producten salmonella aangetroffen.