Een drama voor een bruidspaar, dat gisteravond een feest gaf in Amsterdam-Osdorp. Ongeveer 20 gasten werden ziek door voedselvergiftiging. Het partycentrum waar het feest werd gehouden, zou bedorven kip hebben geserveerd.

Op het Griekse bruiloftsfeest waren ongeveer 300 genodigden aanwezig. Rond twee uur werden veel mensen ziek. In eerste instantie was niet duidelijk waar dat aan lag. De ambulancedienst rukte massaal uit en kwam met zeven ziekenauto’s ter plaatse om assistentie te verlenen. De gasten werden onwel en begonnen over te geven.
De ambulancedienst kon voor de meesten niets doen en alleen maar afwachten. Zeven gasten zijn wel naar het ziekenhuis gebracht met een salmonella-infectie.

Kip van gisteren

Volgens de zus van de bruid werden 20 mensen tegelijk ziek tijdens het feest. “Die zaten hier buiten allemaal op een rijtje over te geven. Daarom kwamen er allemaal ambulances.”
De familie van het bruidspaar is woedend. “Ze hebben kip van gisteren geserveerd. We gaan de schade verhalen en ze krijgen geen cent van ons.”
Volgens de zus van de bruid was de kip bedorven en besmet met salmonella. Bij RTLNieuws vertelde ze dat ze het eten heeft meegenomen en naar de Keuringsdienst van Waren stapt.

Besmet voedsel

Ondanks allerlei kwaliteitscontroles blijft de besmetting van voedingswaren met de salmonella-bacterie een reëel gevaar. Geregeld worden levensmiddelen teruggeroepen, omdat ze besmet zijn. Het vervelende is, dat je dat niet aan het voedsel kunt zien, maar dat een laboratoriumproef de besmetting moet uitwijzen.
In een uitzending van Radar op 19 mei 2017 werd een onderzoek openbaar gemaakt van de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Daarin kwam aan de orde dat tussen 2013 en 2016 zo’n tweehonderd ‘vieze winkels’ onder verscherpt toezicht waren gesteld of boetes gekregen hebben vanwege slechte hygiëne en voedselveiligheid. Inspecteurs troffen naast ongedierte en hun uitwerpselen onder meer bederfelijke en mogelijk met ‘poepbacterie’ E-coli of met salmonella besmette producten aan.

Bron: RTLNieuws


Ook voedselvergiftiging opgelopen? Drost Letselschade helpt!

Drost Letselschade heeft al vaker met succes schadevergoeding geëist bij voedselvergiftiging door bedorven voedsel.
Het meest bekend is de affaire Foppen: In 2012 werden meer dan duizend mensen ziek door het eten van met salmonella besmette gerookte zalm van visfabrikant Foppen uit Harderwijk. Eind 2012 waren er bij het RIVM 1200 geregistreerde ziektegevallen gemeld. Drost Letselschade heeft ruim 500 van deze slachtoffers bijgestaan en een schadevergoeding gerealiseerd.
Lees alle informatie hierover in ons Dossier: Salmonella-zalm.

In 2016 stond Drost Letselschade 8 slachtoffers bij die tijdens een bruiloft voedselvergiftiging hadden opgelopen.

Wilt u meer weten over onze diensten en deskundigheid in schadeclaims bij letselschade door voedselvergiftiging? Neem dan contact op via ons gratis telefoonnummer: 0800 – 2490300, stuur een e-mail naar: [email protected] of stel uw vraag direct via ons contactformulier.Stel uw vraag