Slachtofferhulp Nederland verwijst door naar nieuwe Register Letselschade

Slachtofferhulp Nederland verwijst letselschadeslachtoffers voortaan bij de vraag naar belangenbehartigers voor slachtoffers van verkeersongevallen naar het nieuwe ‘Register Letselschade’ van De Letselschade Raad en naar advocaten die zijn aangesloten bij beroepsverenigingen LSA of ASP. Het Register Letselschade is ontstaan door een fusie van Stichting Keurmerk Letselschade en De Letselschade Raad.

Op de eigen website schrijft Slachtofferhulp Nederland: Vanaf heden verwijzen we voor het vinden van een belangenbehartiger bij verkeersongevallen naar het Register Letselschade en naar advocaten die aangesloten zijn bij de beroepsverenigingen LSA of ASP.  In het register kan worden gezocht op postcode of plaatsnaam. Daarnaast kunnen slachtoffers en nabestaanden kiezen voor een letselschadeadvocaat, een letselschade-expert of een schaderegelingsbureau voor slachtoffers.

De Stichting Keurmerk Letselschade is per 1 januari 2017 door middel van fusie opgegaan in De Letselschade Raad. Door een samenvoeging van de bestaande Registers GBL (Gedragscode Behandeling Letselschade) en GOMA (Gedragscode Medische Incidenten; betere afwikkeling Medische Aansprakelijkheid) van De Letselschade Raad en het Keurmerk Letselschade is per 1 januari jl. één overkoepelend kwaliteitsstelsel voor professionele letselschade dienstverleners ontstaan. Dit nieuwe register vervangt de drie bovengenoemde registers.

BRON:  RiskenBusiness