Afgelopen maand ging de vernieuwde website van Fonds Slachtofferhulp online. Techniek en vormgeving van de site werden aangepast. Hierdoor zijn verschillende onderdelen van de website nu meer toegankelijk voor de bezoeker. Het Fonds, dat dit jaar haar 30-jarig jubileum viert, lanceerde op 27 september 2019 de vernieuwde en uitgebreide website SlachtofferWijzer.nl

SlachtofferWijzer.nl is in vijf jaar tijd meer dan één miljoen keer bezocht. De website biedt praktische informatie en wijst slachtoffers en hun naasten de weg naar meer dan honderd verschillende hulporganisaties. Het wordt dagelijks door gemiddeld zeshonderd anonieme bezoekers, waaronder slachtoffers en hulpverleners, geraadpleegd. Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan is SlachtofferWijzer.nl vernieuwd en verbeterd. Nieuwe navigatie, betere zoekfunctie en strakkere vormgeving moeten ervoor zorgen dat meer slachtoffers de weg naar de juiste hulp snel weten te vinden.

Schot in de roos

Ineke Sybesma, directeur Fonds Slachtofferhulp: “De vraag naar betrouwbare en overzichtelijke informatie over hulp aan slachtoffers was voor het Fonds Slachtofferhulp aanleiding om vijf jaar geleden SlachtofferWijzer.nl te lanceren. Uit de bezoekersaantallen blijkt wel dat dit online platform een schot in de roos is. Met de vernieuwde en verbeterde site hopen we nog meer slachtoffers te bereiken en hen de weg naar de juiste hulp te wijzen.”

Campagne

Door middel van een nieuwe campagne wil het Fonds Slachtofferhulp de naamsbekendheid van SlachtofferWijzer.nl de komende tijd vergroten en versterken. De campagne wordt volledig online ingezet op Facebook, Instagram en YouTube en wordt gekenmerkt door een viertal video’s. Deze video’s zoomen in op de periode ná die moeilijke fase van slachtofferschap: hoe je weer verder kunt met je leven en hoe je dat wat je overkwam een plekje kunt geven dankzij de juiste hulp. In de video’s treden vier slachtoffers van seksueel geweld, oplichting, geweld en een ongeval uit de anonimiteit en delen hun verhaal. De campagne start in juli 2020.

De juiste hulp

SlachtofferWijzer.nl biedt in drie simpele stappen de weg naar de juiste hulp. Op de website wordt een actueel overzicht geboden van verschillende soorten hulp en alle hulporganisaties die kunnen worden ingeschakeld door slachtoffers en hun naasten. Ook geeft SlachtofferWijzer.nl inzicht in de problemen waar men tegenaan kan lopen bij slachtofferschap. Of dit nu van praktische, juridische, financiële of emotionele aard is. En of het nu gaat om oplichting, geweld of een ongeval.
SlachtofferWijzer.nl is in 2012 gelanceerd en is ontwikkeld en gefinancierd door Fonds Slachtofferhulp. Het merendeel van de bezoekers komt er via Google terecht. Maar ook de politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie verwijst door naar SlachtofferWijzer.nl als startpunt voor hulp aan slachtoffers.

BRON: Fonds Slachtofferhulp