HENGELO – Een aantal slachtoffers van het instorten van een tribunedak van het FC Twente-stadion heeft zich gemeld bij letselschade-expert Yme Drost met shockschade.

Dat zei Drost donderdag.

Het gaat tot nog toe om zeven mensen. Drost gaat voor de mensen een claim indienen om shockschade en letselschade te verhalen.

”Het gaat vooral om mensen die het hebben zien gebeuren’’, aldus Drost. ”Ze zijn psychisch in de knoop gekomen en daarvoor in behandeling. Er is ook iemand bij die lichamelijk letsel heeft.”

Door het ongeval begin deze maand kwamen twee mensen om het leven en raakten 14 mensen gewond. Onder de mensen die zich bij Drost hebben gemeld, is een aantal zzp’ers.

Shockschade

”We stellen de werkgever en de hoofdaannemer aansprakelijk, met het verzoek de claim door te sturen naar de verzekeraar”, aldus Drost.

Voor het indienen van een claim voor shockschade is in deze zaak de schuldvraag volgens Drost niet relevant. De letselschadespecialist zal om een voorschot op de schade vragen, zodat mensen niet in financiële problemen komen.

Bron: nu.nl