‘Rvs-gootjes op Stationsplein in Enschede zijn spekglad’ kopte het dagblad Tubantia afgelopen zaterdag. En dat naar aanlelding van de Hengeloër Ben Boksebeld, die donderdagochtend op het Stationsplein in Enschede uitgleed over een spekgladde rvs-goot. Hij trok bij de gemeente aan de bel om aan deze onveilige situatie een eind te maken.

Het verhaal van Boksebeld staat niet op zich, zo bleek toen hij zijn verhaal vertelde op de hogeschool Saxion, waar hij werkzaam is. Collega’s vertelden hem ook uitgegleden te zijn op het Stationsplein. Boksebeld moet binnenkort een MRI-scan laten maken van zijn knie, want de huisarts vermoedt ernstiger letsel dan alleen een kneuzing en een beschadiging van het botvlies. Resultaat: zes weken geen sport voor de onfortuinlijke Hengeloër.
Toen Boksebeld na zijn valpartij weer opstond, zei een voorbijganger tegen hem dat hij al veel mensen over die randen had zien uitglijden. daarom besloot hij het probleem bij de gemeente Enschede te melden.

Boksebeld meldde zich telefonisch bij de gemeente en toen hij zijn verhaal deed aan de telefoniste kreeg hij te horen dat er al meer mensen hadden gebeld. Eenmaal in contact met de afdeling Omgevingsbeheer kreeg de Hengeloër andermaal te horen dat ze daar op de hoogte waren van de problematiek met de gladde rvs-stroken en dat ze er melding van zouden maken.

De gemeente zit niet stil en pakt het probleem aan. „De stroken van rvs worden inderdaad glad bij sneeuw of regen. We zandstralen ze jaarlijks om ze ruwer te maken, maar dat blijkt niet afdoende om het helemaal veilig te maken”, zei een woordvoerder van de gemeente. Op zoek naar een duurzame oplossing is besloten om in het voorjaar een speciaal wandelpad aan te leggen over de rvs-stroken van het station richting het Saxion-college.

En nu maar hopen dat tot die tijd er niemand meer uitglijdt en een valpartij maakt door die gladde goten op het stationsplein. men is gewaarschuwd!
En ook de gemeente Enschede, die al veel langer op de hoogte is van die (bijna) valpartijen en uitglijdgevallen op het plein. Als verantwoordelijke beheerder, die tot nu toe niet genoeg heeft gedaan om de situatie afdoende op te lossen, is ze mogelijk wel aansprakelijk te stellen voor eventuele schade.

BRON: Tubantia.nl