Heeft recht op het indienen van een schadeclaim na een ongeval?

Of u nu een verkeersongeval of een bedrijfsongeval heeft meegemaakt, u krijgt mogelijk te maken met letselschade. Is een ander verantwoordelijk voor het u overkomen verkeersongeluk, dan is deze bestuurder vrijwel altijd aansprakelijk. En bij een bedrijfsongeval is vaak uw werkgever aansprakelijk. Bij aansprakelijkheid heeft u dan volgens de Nederlandse wetgeving het recht om een schadeclaim na het ongeval in te dienen. Zodat u wordt gecompenseerd voor de geleden materiële schade en het geleden leed. U doet er wel goed aan om dit traject via een ervaren letselschadespecialist te laten lopen. Een letselschadespecialist weet waarop gelet moet worden en neemt u veel werk uit handen. Zodat u zich op uw herstel kunt richten.

Welke schade claimen als u na een ongeval een schadeclaim wilt indienen?

Het berekenen van een schadeclaim kan lastig zijn. Afhankelijk van de aard van uw verwondingen en de gevolgen hiervan, kunt u te maken krijgen met diverse soorten kosten. Letselschade wordt meestal ingedeeld in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Materiële schade is directe schade naar aanleiding van het u overkomen ongeval en de opgelopen verwondingen. Denkt u hierbij aan medische kosten die niet door uw zorgverzekering worden gedekt, aanpassingen aan uw woning of voertuig en gemiste inkomsten. Het kan ook zijn dat u nog extra kosten heeft voor uw revalidatieproces of thuisverpleging, of dat u kosten moet maken voor het inschakelen van hulp voor werk dat u normaliter zelf deed. Deze kosten zijn nog gemakkelijk op te tellen. Al is het berekenen van verlies aan verdienvermogen ook niet altijd eenvoudig en vaak werk voor een letselschade expert. Ook hebt u recht op vergoeding van immateriële schade. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. Smartengeld is de vergoeding voor het u aangedane leed. U heeft misschien als gevolg van het ongeval last van psychische klachten, slapeloosheid of vermindering van levensgeluk. Wilt u na een ongeval een schadeclaim indienen? Schakel daarvoor een deskundige in. Drost Letselschade stelt aansprakelijk en berekent nauwkeurig de hoogte van uw schadevergoeding voor uw letselschade. Met de inschakeling van Drost verzekert u zich van een optimale afwikkeling van uw schade.

letsel

Laat Drost Letselschade uw schadeclaim na een ongeval afhandelen

Voor het berekenen van uw letselschade is het fijn als er een betrouwbare en ervaren letselschadespecialist van Drost Letselschade naast u staat. Maar wij doen meer, wij stellen de wederpartij aansprakelijk en zijn ook uw woordvoerder tijdens de behandeling en afwikkeling van uw letselschadezaak. Is een ander verantwoordelijk voor het ongeval? Bij erkenning van aansprakelijkheid kunnen wij u kosteloos bijstaan. De Nederlandse wet heeft namelijk bepaald dat de aansprakelijke partij ook verantwoordelijk is voor de juridische kosten die u maakt als gevolg van het u overkomen ongeval. De voor uw letsel aansprakelijke partij betaalt dus niet alleen uw schade, maar ook de kosten voor onze dienstverlening.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Wilt u meer weten over letselschade?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.