Een schadevergoeding na een ongeval bij de aansprakelijke partij claimen

Door een verkeersongeval of een ander soort ongeval, kunt u letselschade oplopen. Dit hoeven niet alleen directe kosten te zijn als gevolg van het ongeval, zoals beschadiging van persoonlijke eigendommen of bepaalde medische kosten die niet door uw zorgverzekering zijn gedekt. Vooral bij ernstig letsel, kunt u nog lang last houden van de gevolgen van een ongeval. Dan zijn er vaak kosten voor revalidatie, noodzakelijke aanpassingen aan uw woning en voertuig, of kosten voor huishoudelijke hulp. Misschien loopt u als gevolg van het ongeval inkomsten mis. Daarnaast spelen ook mentale gevolgen een rol. Als een andere partij aansprakelijk is, kunt u een schadevergoeding na een ongeval claimen.

Na een ongeval een schadevergoeding berekenen en claimen

Er komt nogal wat kijken bij het eisen van een schadevergoeding. Ten eerste zal de schuldvraag aan de orde komen. Als de wederpartij volledig schuldig en dus aansprakelijk is, is deze in beginsel tot een volledige vergoeding van uw schade verplicht. Maar ook bij een deel eigen schuld, hebt u in principe recht op vergoeding van een deel van uw schade. De tegenpartij moet als eerste aansprakelijk worden gesteld voor de door u geleden letselschade. Drost Letselschade doet dit voor u. Daarna maken wij een berekening van de schadevergoeding. Bij letselschade is het geen overbodige luxe om u te laten bijstaan door een letselschadespecialist. Helemaal als de tegenpartij de aansprakelijkheid betwist en mogelijk juridische procedures volgen. De letselschadespecialist is als geen ander in staat de hoogte van de te vorderen schadevergoeding te berekenen. Het claimen van de schadevergoeding bij de aansprakelijke partij is werk voor een deskundige. Als leek moet u hieraan uw vingers niet branden. En bij volledige erkenning van aansprakelijkheid komen de kosten van onze dienstverlening ook geheel voor rekening van de aansprakelijke partij. Bij gedeeltelijke erkenning van aansprakelijkheid is dat anders, maar ook dan loont het vrijwel altijd om een letselschadespecialist in te schakelen voor de behandeling en afwikkeling van uw schade. Deze specialist weet als geen ander waar u recht op heeft en schadeposten worden niet over het hoofd gezien. Dus zelfs als u een deel van de kosten van rechtsbijstand zelf zou moeten betalen, omdat u zelf deels schuld hebt, is het vaak nog steeds verstandig om toch een letselschadespecialist in te schakelen. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.

letselLaat u voor een schadevergoeding na een ongeval bijstaan door Drost Letselschade

Al meer dan 30 jaar staat Drost Letselschade slachtoffers van een ongeval bij, die een schadevergoeding na een ongeval willen eisen bij de aansprakelijke partij. Ook slachtoffer van een ongeval of ander schadeveroorzakend voorval? Als een andere partij aansprakelijk is, zijn wij u graag van dienst. Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk en eisen een schadevergoeding voor uw letselschade. U mag dan vertrouwen op onze expertise en omdat de aansprakelijke partij ook verplicht is uw gemaakte juridische kosten te vergoeden, voeren wij onze werkzaamheden voor u als slachtoffer kosteloos uit. Die kosten verhalen wij namelijk op grond van de wet op de aansprakelijke partij.

Heeft u letselschade? Neem contact met ons op. Bel gratis 0800-2490300, mail naar info@drost.nl of vul het contactformulier in.

Wilt u meer weten over letselschade?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op.