Het Openbaar Ministerie krijgt nog twee maanden de tijd om te besluiten of er een strafzaak komt rond het instorten van een deel van het dak van de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente in Enschede. Het Gerechtshof in Arnhem heeft het OM maandag gewaarschuwd dat de redelijke termijn voor het starten van een zaak overschreden dreigt te raken. Dat meldt zojuist het ANP.

Het OM merkte in 2014 vier mensen en drie bedrijven aan als mogelijke verdachte in de zaak. Twee verdachten, de directeur van een bouwbedrijf en de toenmalige uitvoerder van het project, stapten dit najaar naar het hof omdat ze vinden dat de zaak veel te lang heeft geduurd. De vervolging die hun boven het hoofd hangt valt ze psychisch zwaar en daarom eisen ze dat het hof een einde aan de zaak maakt.

Het hof zou vandaag een besluit nemen, maar heeft het OM nog twee maanden uitstel gegeven. Op 9 januari volgt er een definitief besluit, zo liet de voorzitter van het hof weten. Nabestaanden en slachtoffers van het dakdrama in de Grolsch Veste hebben al langere tijd felle kritiek op het Openbaar Ministerie. Ook zij vinden dat het onderzoek te lang duurt.

Het dak van de Grolsch Veste stortte in bij de uitbreiding van de tribunes. Achteraf bleek dat de dragende constructie niet in orde was. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) concludeerde ruim een jaar na de ramp dat er tijdens de afbouw van het stadion grove fouten zijn gemaakt door de aannemersbedrijven. Zo ontbrak er totale regie op het bouwproces. Bij het ongeval in 2011 kwamen twee mensen om het leven. Negen anderen raakten zwaargewond.