Directeur Drost van het gelijknamige letselschadebureau in Hengelo noemt het een grote schande dat het gerechtshof in Arnhem vandaag heeft besloten de vervolging van een projectleider en uitvoerder, die betrokken waren bij het dakdrama van de Grolsch Veste, te beëindigen. Volgens hem is het nu de tweede keer in korte tijd dat vervolging wordt beëindigd omdat het Openbaar Ministerie haar taken niet goed uitvoert. “Ze zijn niet vooruit te branden bij Justitie. Ik ben echt heel erg boos. De slachtoffers kunnen nog niet altijd aan hun verwerking beginnen. De maat is vol. Ik ga proberen hier kamervragen over te laten stellen. De politiek is aan zet nu,” aldus een boze Yme Drost.

Het strafrechtelijk onderzoek naar de bedrijven die betrokken waren bij het dakdrama gaat wel door. Volgens de woordvoerster hangt nog vijf andere mensen een vervolging boven het hoofd. De twee die niet meer vervolgd kunnen worden vonden dat de zaak te lang duurde. De mogelijke vervolging die hen boven het hoofd hing konden zij psychisch niet langer aan.

Yme Drost“Er is inhoudelijk en procedureel niet veel meer aan te doen,” aldus Drost. “Juist die machteloosheid maakt me boos. Vooral voor de slachtoffers. Het is een ernstige zaak die het OM heeft laten versloffen. Politiek Nederland moet nu maar haar verantwoording nemen.”

De uitspraak van het hof is nog onverwacht snel gekomen, want maandag was het hof nog van plan om pas over een maand een beslissing te nemen. Het hof was al sinds vorig najaar met de zaak bezig. Het hof vindt nu dat het OM niet duidelijk heeft kunnen maken waarom eventuele vervolging van de twee mannen afhankelijk is van de onderhandelingen met de betrokken bedrijven en deze is daarom beëindigd.

De slachtoffers reageren geschokt op de uitspraak van het gerechtshof. Mevrouw Burgers: “De vervolging wordt beëindigd omdat het te zwaar zou zijn voor de verdachten. En wij dan! Wij verkeren al jaren in onzekerheid. Ik krijg mijn man er niet mee terug en moet via de media deze boodschap vernemen. Ik ben echt geschokt!”