Woensdagavond, rond middernacht, zijn bij een busongeluk in Portugal vier mensen om het leven gekomen. Zeker 26 mensen raakten gewond. Het ongeluk gebeurde op de snelweg A22, niet ver van de stad Albufeira.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat het om Nederlandse slachtoffers, want er zaten 34 Nederlandse toeristen aan boord van de bus. Zij waren eerder op de avond aangekomen op het vliegveld van Faro en zouden met de transferbus naar hun hotels worden gebracht.

De precieze toedracht van het ongeluk moet nog nader worden onderzocht. Eerste berichten zeggen, dat de bus van de weg raakte en vervolgens van een helling afgleed. Ook wordt gespeculeerd dat de chauffeur onwel geworden is. De Portugese chauffeur ligt momenteel zelf ook zwaargewond in het ziekenhuis. Volgens de reisorganisatie TUI hebben 11 van de 26 gewonden intussen het ziekenhuis weer mogen verlaten. Een aantal gewonden is er volgens de NOS slecht aan toe.

De Nederlands alarmcentrale SOS International stuurt een team naar Portugal om de slachtoffers bij te staan. Er is ook een telefoonnummer geopend voor familieleden die informatie willen hebben over de slachtoffers: 0800 – 099 00 99.

Drost Letselschade staat een aantal slachtoffers van het busongeluk bij.