In Frankrijk is vannacht op de A16 tussen Duinkerken en Calais een bus met Nederlandse scholieren uit Geldrop op een vrachtwagen gebotst. Daarbij zouden in totaal zeventien gewonden zijn gevallen, twaalf leerlingen, vier volwassen begeleiders en de chauffeur. De zwaargewonde buschauffeur is volgens Franse media met een helikopter naar het ziekenhuis in Lille gebracht.

Er zaten vijftig scholieren en zes begeleiders in de bus van BBA Tours, die op weg was van Geldrop naar Londen. het gaat om leerlingen uit Mavo-3 van het Strabrecht Collega uit Geldrop die op schoolreisje gingen. De Poolse vrachtwagenchauffeur zou ter hoogte van het Franse Gravelines in slaap zijn gevallen achter het stuur. De vrachtwagen zou plotseling hard hebben afgeremd op de rechter rijbaan waardoor de bus er achterop knalde. De rector van het college wilde vanmorgen nog niet ingaan op de precieze oorzaak van het ongeluk en op de vraag of alle inzittenden veiligheidsgordels droegen.

Volgens een medewerker van de school hebben de leerlingen vooral lichte verwondingen opgelopen, maar zijn ze wel enorm geschrokken. De scholieren zijn opgevangen in een nabijgelegen sportcentrum in de gemeente Bourbourg en 17 daarvan zijn naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Het is de bedoeling dat de groep samen luncht om 12:00 uur, waarna ze naar huis gaan met een andere bus van BBA tours. De ouders en andere familieleden van de leerlingen zijn vanmorgen op school opgevangen. Een drietal vertegenwoordigers van het college is vanmorgen vroeg meteen richting Frankrijk gegaan.

Het Strabrecht College heeft deze week meer schoolreisjes. De school heeft een andere reis van klasgenoten van de gedupeerde kinderen naar Keulen geschrapt. Leerlingen uit andere klassen vertrekken vooralsnog zoals gepland. “Dit is de week van de schoolreisjes. We proberen om ook vandaag de school toch zo normaal mogelijk te laten verlopen.” aldus rector Leenderd van der Deijl van het Strabrecht College. Intussen onderhoudt hij contact met Frankrijk, vangt verontruste familieleden op bij school en staat de media te woord. Een Nederlands medisch team en een medewerker van de Nederlandse ambassade zijn ook ter plekke.


Wilt u meer weten over hoe het zit met schadevergoeding van letselschade bij een busongeluk in Nederland of daarbuiten? Informeer dan vrijblijvend bij Drost Letselschade via ons gratis telefoonnummer 088 – 2490300 of stel uw vraag via ons contactformulier.