Met de temperaturen van de afgelopen dagen is het druk op de wateren in Nederland. Veel Nederlanders (en buitenlandse toeristen) trekken naar de zee of de meren voor verkoeling, om een stukje te varen of te surfen of waterskiën. Hierdoor neemt de kans op ongelukken ook toe, maar wie is aansprakelijk bij zo’n ongeval? Als er sprake is van letselschade op het water zijn het vaak gevoelige en ingewikkelde situaties, daarom is het verstandig om uw letselschade zorgvuldig te laten afhandelen. Neem contact met ons op en informeer vrijblijvend en kosteloos naar onze mogelijkheden.

Als de temperatuur in Nederland stijgt lijkt het wel alsof iedereen naar het water trekt. Hierdoor ontstaat er beperkte ruimte op de Nederlandse wateren. Ook is het mogelijk dat er onervaren schippers aan het roer staan of zelfs schippers met alcohol op. De kans op ongelukken wordt groter door deze factoren.

Aansprakelijkheid en watersport

Stel u heeft letselschade opgelopen door toedoen van een bootje, jetski of waterskier. Wie is er dan aansprakelijk? Voor de schadevergoeding is het te hopen dat het vaartuig van de veroorzaker verzekerd is. Mocht dit niet het geval zijn wordt de gehele schade verhaald op de veroorzaker, de bestuurder van het vaartuig. Wanneer de bestuurder minderjarig is wordt de schade op zijn/haar wettelijke vertegenwoordigers verhaald.

Wat kunt u zelf doen om letselschade te voorkomen?

Wanneer u in Nederland of in het buitenland zelf een bootje huurt, vraag dan van te voren of het vaartuig verzekerd is. Probeert u verder rustig te varen, geen alcohol te drinken en de situatie op het water telkens zo goed mogelijk in te schatten.