Onderzoeksresultaten CARC openbaar op 6 april 2020

Na het eerdere uitstel vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus, worden de verschillende onderzoeksresultaten van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) nu maandag 6 april 2020 openbaar gemaakt. Het gaat hierbij om de resultaten van het onderzoek naar CARC (chemical agent resistant coating) op de POMS-locaties van Defensie en enkele aanvullende onderzoeken.

Vanaf 10.30 uur is alle informatie te vinden op deze website. Tegelijkertijd wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de uitkomsten van de onderzoeken. Iedereen die bij het Informatiepunt Chroom-6 geregistreerd staat, krijgt ook een nieuwsbrief vanuit het Informatiepunt Defensie toegestuurd met alles duidelijk op een rij.

Duidelijkheid geven

De beslissing om de resultaten 6 april toch openbaar te maken, is voor Defensie geen gemakkelijke geweest. We leven in een periode waarin we allemaal geraakt worden door de maatregelen in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Alles afgewogen vindt Defensie het vooral belangrijk betrokkenen toch zo spoedig en volledig mogelijk te informeren en duidelijkheid te geven.

Informatiebijeenkomsten POMS

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is het nog niet mogelijk om informatiebijeenkomsten te organiseren. Zodra de mogelijkheid bestaat worden nieuwe data gepland voor de bijeenkomsten voor de oud-POMS-medewerkers. Drost Letselschade zal daarom via een informatiebrief haar ruim 300 cliënten cliënten informeren over de laatste onderzoeksresultaten. Ook ander nieuws en de laatste stand van zaken over de bestuursrechtelijk procedure tegen Defensie komen daarbij aan bod.

Bron: Informatiepunt Chroom-6 Defensie en nu.nl