Vanmorgen vond er op de A28 bij knooppunt Hattemerbroek een verkeersongeval plaats tussen een lijnbus, vrachtwagen en personenauto’s . Bij de botsing raakten meerdere passagiers in de bus gewond. Drie van de vier rijstroken waren dicht en dat veroorzaakte veel vertraging voor het doorgaande verkeer.

Hoe het ongeval precies heeft kunnen staan is onduidelijk, maar waarschijnlijk heeft een auto bij het wisselen van rijstrook een vrachtwagen over het hoofd gezien. Na die botsing trapten meerdere weggebruikers de rem in, waarna een lijnbus van Syntus met ongeveer 30 inzittenden eveneens in aanraking met een vrachtwagen kwam. De voorkant van de bus was behoorlijk beschadigd. Het verkeer rond het verkeersplein kwam door het ongeval compleet vast te staan: files op de A28, A50 en N50. Op de N50 tussen Kampen en Zwolle stond ook al een file door een ander ongeluk. Door het verkeersinfarct liep de vertraging op tot wel twee uur, maar intussen is de A28 weer vrijgegeven.
Na het ongeval zouden twee inzittenden van de bus met de ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd. Andere passagiers werden overgeplaatst op een reservebus, zodat ze hun reis konden vervolgen.

De politie heeft ten tijde van het ongeval meerdere automobilisten in de file bekeurd. Een van de bestuurders kreeg ter plekke een bon uitgeschreven, een ander ging er vandoor en kan een boete voor het niet opvolgen van een stopteken tegemoet zien. Beiden hielden een telefoon vast om, al rijdend, het ongeval te filmen of te fotograferen.
Naast het uitschrijven van de boetes en de afwikkeling van het ongeval fungeerde de politie ook nog als escorte voor een hoogzwangere vrouw. Een man die vaststond in de file belde met 112, omdat hij en zijn vrouw voor geen meter vooruit kwamen en dringend naar het ziekenhuis moesten. Vanuit Wezep pikte een politiewagen de auto op uit de file, waarna ze samen naar het ziekenhuis konden rijden.

BRON: de Stentor en RTVoost