Het is weer het ideale moment om te barbecueën: het is zomer. Ondanks de vele waarschuwingen en barbecuetips, zullen ook deze zomer weer mensen in een brandwondencentrum terechtgekomen. Dit na een ongeluk met brandbare vloeistoffen in combinatie met een vuurkorf of barbecue. Opvallend is dat het vaak kinderen zijn.

Wat begint als een gezellig barbecue activiteit met familie, buren, vrienden of collega’s, loopt uit op een groot drama. Vorig jaar moesten honderden slachtoffers worden behandeld door een ongeluk tijdens het barbecueën. Terwijl bij omstanders de schrik na een tijd wel wegebt, blijven de slachtoffers soms voor de rest van hun leven de gevolgen ondervinden. Er kan sprake zijn van permanente huidbeschadigingen of ze moeten meerdere huidtransplantaties en/of littekenreparaties ondergaan.

Schadevergoeding bij letsel door barbecue

Wanneer u letsel hebt opgelopen door een ongeluk met de barbecue (of BBQ), denkt u misschien niet meteen aan een schadevergoeding voor uw letselschade. De veroorzaker van het ongeluk is wellicht een familielid, een buurman, goede kennis of collega. U wilt de goede verhouding met hem liever niet bederven door een schadeclaim neer te leggen. Maar wanneer een ander verantwoordelijk is voor uw letsel, heeft u in principe recht op een schadevergoeding. De veroorzaker is daarvoor verzekerd en het kost de veroorzaker geen eigen risico. Kortom, de veroorzaker zal u waarschijnlijk willen helpen om uw schade te verhalen op zijn verzekeraar.

Hebt u bij een barbecue letsel opgelopen? Misschien heeft u brandwonden opgelopen, waarvoor u naar het ziekenhuis moest? Als een ander het ongeval heeft veroorzaakt, regelt Drost Letselschade een vergoeding van uw schade. Informeer gerust vrijblijvend en kosteloos naar de mogelijkheden!

Meer informatie over barbecue letselschade, of hoe u letselschade tijdens het barbecueën kunt voorkomen, leest u op onze website.